13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUn lider european in tehnologia de aparare

Un lider european in tehnologia de aparare

Potrivit unor surse guvernamentale, zilele acestea se afla la Bucuresti o importanta delegatie cu reprezentanti ai grupului german Rheinmetall De Tec, lider european in tehnologia de varf in domeniul apararii, auto si electronicii. Delegatia va avea intalniri cu reprezentanti ai MApN, MAI si Ministerului Economiei in vederea extinderii colaborarii pe diverse programe.
Experienta grupului Rheinmetall De Tec ar putea sa contribuie decisiv la modernizarea armatei romane, prin asigurarea interoperabilitatii cu echipamentele NATO. Rheinmetall De Tec isi aduce o contributie majora la dezvoltarea unor armate de tip modern, echipamentele sale fiind deja utilizate de o serie de aliati din NATO. Cooperarea industriei de aparare si a Statului Major al Fortelor Terestre romane exista deja prin compania Oerlikon Contraves, care a fuzionat in anul 1999 cu Rheinmetall. Oerlikon Contraves este lider in productia de sisteme complexe in domeniul apararii antiaeriene si are sucursale in Germania, Italia, Canada, Malaezia si Singapore.
In domeniul apararii, grupul este reprezentat de Rheinmetall Defence Technology, in cadrul caruia sunt integrate companiile Rheinmetall Landsistem GmbH (sisteme terestre), Oerlikon Contraves (sisteme de aparare antiaeriana), Rheinmetall Defence Electronic (sisteme electronice in domeniul apararii), Oerlikon Italiana si Oerlikon Germania. Potrivit reprezentantilor companiei, grupul Rheinmetall De Tec are sucursale pe 3 continente, 30.000 de angajati si o cifra de afaceri de 5 miliarde de euro.
“Armatele viitorului vor trebui sa actioneze rapid intr-o retea internationala de unitati interoperabile, ceea ce necesita o dotare cu mijloace moderne capabile sa actioneze in cooperare, in actiuni de supraveghere, cercetare si conducerea focului”, ne-au declarat specialistii militari. 40 de tari din intreaga lume s-au dotat cu sisteme de aparare antiaeriana fabricate de Oerlikon Contraves. Inca din 1990, cooperarea cu compania elvetiana Oerlikon Contraves s-a dovedit a fi utila pentru industria de aparare, ajutand Romania in misiunile in care s-a implicat activ in cadrul fortelor de mentinere a pacii ONU si NATO, in puncte fierbinti ale globului.
Reprezentantii MApN au precizat pentru ziarul nostru programele de cooperare cu Oerlikon Contraves desfasurate pana in prezent: echipamente pentru masurari de precizie a traiectoriei in poligoanele de trageri; modernizare a sistemului de aparare antiaeriana, calibru 30 mm; sistem de aparare antiaeriana, calibru 35 mm; tun, calibru 25 mm KBA, inclusiv munitia sub calibru pentru masina de lupta a infanteriei MLI 84. Cooperarea continua si in prezent cu societati importante din industria romaneasca de aparare, precum Arsenal Resita, Romarm-CAPSEEA Clinceni si Dragomiresti S.A. Pe viitor se spera in extinderea cooperarii cu grupul german in domeniul celei mai performante munitii, AHEAD 35 mm, precum si sistemul de tun naval Milenium GDM 008. De asemenea, Rheinmetall W&M si-a exprimat interesul de a coopera la proiectul de modernizare a tunului Obuzier de calibrele 152 mm si 155 mm.
Firma Landsystem va prezenta noul sau produs DURO 3, vehicul blindat cu folosinta militara si civila. Toate acestea vor avea loc incepand de azi pentru specialistii din MApN, MAI, MEC.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...
Ultima oră
Pe aceeași temă