9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUBS şi Credit Suisse urmează să dea afară 5.000, respectiv 1.000 de...

UBS şi Credit Suisse urmează să dea afară 5.000, respectiv 1.000 de angajaţi, pentru a tăia costuri

UBS, cea mai mare bancă elveţiană, va concedia circa 5.000 de angajaţi pentru a economisi un miliard de franci elveţieni, iar Credit Suisse, a doua bancă din Elveţia după active, va renunţa la circa 1.000 de salariaţi, scrie joi presa elveţiană, preluată de Reuters, anunţă Mediafax.

Ziarul bTages-Anzeiger citează surse din cadrul UBS care susţin că detaliile programului de reduceri de costuri nu au fost încă puse la punct şi aprobate de Consiliul de Administraţie, însă vor fi anunţate odată cu rezultatele ăncii pe trimestrul al doilea, pe 26 iulie.
Aceeaşi publicaţie scria miercuri că UBS şi Credit Suisse pregătesc concedierea a mii de angajaţi, fără a da însă alte detalii.

Reprezentanţii UBS au refuzat să comenteze informaţiile, însă directorul diviziei de wealth management a băncii, Juerg Zeltner, a declarat săptămâna trecută că banca trebuie să-şi reducă costurile pentru a face faţă condiţiilor dure de piaţă. Totodată, preşedintele Kaspar Villiger a afirmat că tăierea cheltuielilor este inevitabilă.

În plus, ziarul Handelszeitung scrie joi că Credit Suisse este pe cale să renunţe la 1.000 de angajaţi pentru a economisi 800 milioane de franci, citând de asemenea o sursă din interiorul instituţiei de credit.
Şi Credit Suisse ar trebui să anunţe reducerile de cheltuieli odată cu rezultatele financiare, pe 28 iulie.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze informaţiile.

Totodată, Handelszeiting notează că UBS vrea să economisească circa 90 milioane de franci pe an prin închiderea a 27 de sucursale din Zurich şi concentrarea operaţiunilor în cinci centre mari.
Cea mai mare bancă elveţiană a fost salvată în 2008 de guvern după pierderi uriaşe cauzate de activele “toxice” a căror valoare s-a prăbuşit la începutul crizei financiare globale. UBS a redus numărul angajaţilor de la 78.000 la 64.000 încă din ajunul crizei financiare, însă a revenit anul trecut peste pragul de 65.000 de salariaţi.

Costurile cu personalul au crescut puternic la UBS după creşterea salariilor de bază pentru a atrage şi a păstra angajaţii de valoare în pofida bonusurilor scăzute raportat la cele acordate de concurenţi, plafonate de guvern în urma crizei.

Totodată, banca a derulat campanii agresive de angajări pe pieţele “de creştere” din Asia.
Trimestrul al doilea al acestui an a fost unul dificil pentru băncile de investiţii, ale căror profituri au fost afectate sever de criza datoriilor de stat din Europa.

Totodată, băncile elveţiene se confruntă cu dificultăţi cauzate de aprecierea francului elveţian la maxime record faţă de dolar şi euro, umflând costurile pe plan local.

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, se recuperează după operație. Actorul a primit un stimulator cardiac

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, a fost operat. El a primit un stimulator cardiac, după ce a suferit anterior trei operații...
Ultima oră
Pe aceeași temă