Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turul Romaniei calare pe taxe si impozite

Cazanul de rachiu, locuinta, masina, vaporul, insuratoarea, ba chiar si umbra lasata de la Dumnezeu. La prima vedere, se poate crede ca este vorba de o insiruire de cuvinte fara nici o noima. Cercetand mai atent, constatam insa ca exista un ...

Share

Adrian Barbulescu 0 comentarii

11.06.2005 - 00:00
Cazanul de rachiu, locuinta, masina, vaporul, insuratoarea, ba chiar si umbra lasata de la Dumnezeu. La prima vedere, se poate crede ca este vorba de o insiruire de cuvinte fara nici o noima. Cercetand mai atent, constatam insa ca exista un element comun, si anume faptul ca toate aceste bunuri, activitati sau fenomene ale naturii (ne-am referit aici la umbra) sunt supuse impozitarii la nivel local.
Un tur al Romaniei in materie de taxe scoate la iveala cele mai buclucase dari pe care le-a scornit mintea romanului. Si nu orice fel de roman, ci chiar alesii poporului la nivel local, care-si pun imaginatia la contributie pentru a nascoci noi metode de a scoate bani si din piatra seaca.
La Oradea, de exemplu, s-a introdus un fel de taxa pe pileala. Mai exact, proprietarii de cazane pentru facut rachiu trebuie sa scoata din buzunar, in folosul administratiei locale, intre 50.000 si 80.000 de lei pe zi. De la Oradea la Arad nu e cale prea multa, pe sosea sau pe calea ferata. Mare este insa diferenta in materie de taxe si impozite. Bunaoara, la Arad s-a introdus taxa majorata pentru oficierea casatoriilor in zilele de sambata, adica atunci cand vrea cam toata lumea sa se aseze la casa sa. Pe principiul cererii si ofertei, prima fiind mai mare decat cea de-a doua in zilele de sambata, proaspetii insuratei trebuie sa scoata din buzunar peste un milion de lei.
La Targu-Mures, consilierii locali au avut alta idee pentru a mai inviora bugetul municipalitatii. Astfel, s-au introdus impozitele pe ambarcatiunile de agrement, de la luntre si barca si pana la scuter. Pentru ca nimeni sa nu scape neimpozitat si gandindu-se, probabil, ca orasul va avea candva si iesire la mare, consilierii au stabilit impozite inclusiv pe remorchere, impingatoare si vapoare.
Insa cel mai nazdravan impozit a emanat din gandirea profunda a alesilor locali din municipiul Bistrita: "taxa speciala de umbrit". Aceasta este perceputa pentru animalele care ies la pasunat in zonele limitrofe ale padurii. Deh, daca nu vrei sa faca vaca insolatie, bagi mana adanc in buzunar!

Citește totul despre:

Comentarii

loading...