15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTurismul de afaceri este estimat la aproape 450 milioane dolari

Turismul de afaceri este estimat la aproape 450 milioane dolari

Turismul de afaceri in Romania va atinge in acest an circa 445 milioane dolari (1,5 miliarde lei noi), cea mai mare pondere pe acest segment fiind detinuta de companii, potrivit raportului Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor (WTTC).
In acest an, Romania va genera circa trei miliarde de dolari (10,4 miliarde lei noi) din consumul personal de turism si calatorii al rezidentilor, cei care locuiesc in Romania, adica circa 3,9 la suta din totalul consumului personal.
Potrivit raportului WTTC, pe masura ce economia nationala creste, consumul din Romania si calatoriile de afaceri tind sa urmeze acest proces. La mijlocul anilor '90, turismul si calatoriile personale din Romania s-au bucurat de o perioada de crestere rapida.
“In urmatorii zece ani, turismul si calatoriile personale din Romania se asteapta sa creasca cu o rata anuala de 7,7 la suta, in timp ce calatoriile guvernamentale si de afaceri sunt prevazute sa creasca cu un procent de 4,9 la suta pe an”, potrivit WTTC.
Analiza rezultatelor din Romania subliniaza cateva puncte interesante. In primul rand, numai rezidentilor romani le-au fost alocate recent aproximativ 3,9 la suta din cheltuielile personale de turism si calatorii. Acest procent este situat mult sub nivelul mondial de 9,5 la suta si, in mod semnificativ, mai jos de media Uniunii Europene de 11,3 la suta.
“In general, nivelul de cheltuieli personale de turism si calatorii este legat in mod direct de dezvoltarea economiei rezidente. Pe masura ce venitul pe cap de locuitor creste, in aceeasi masura cresc si cheltuielile cu turismul si calatoriile”, sustin specialistii din WTTC.
Imbunatatirea graduala a situatiei macroeconomice a Romaniei inca de la mijlocul anilor '90 a fost reflectata de un puternic trend pozitiv al rezidentilor romani privind cheltuielile pentru calatorii. Graficele WTTC ilustreaza perspectiva unei puternice cresteri pentru Romania, mult peste cheltuielile europene de turism si calatorii.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...
Ultima oră
Pe aceeași temă