14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTribunalul Timis ar putea reaprinde lumina la ARO Campulung

Tribunalul Timis ar putea reaprinde lumina la ARO Campulung

Societatea argeseana “ARO” Campulung Muscel si-ar putea relua activitatea, dupa ce judecatorul sindic de la Tribunalul Timis a decis rebransarea la reteaua de energie electrica a unitatii, macinata de un scandal de proportii privind privatizarea.

La Tribunalul Timis a inceput ieri rasunatorul proces de faliment al societatii argesene, dupa ce, luna trecuta, o data cu stramutarea cau-zei, instanta a amanat dezbaterile din lipsa de procedura. Spre nemultumirea sindicalistilor firmei aflate pe marginea “prapastiei” falimentului, nici la infatisarea de ieri tabelul cu creditorii “ARO” Campulung Muscel nu a fost inca finalizat.
Vestea buna este ca instanta de judecata timiseana ar putea aproba solicitarea de rebransare la reteaua de energie electrica a societatii, dupa ce in urma datoriilor de circa 20 de milioane de dolari acumulate de aceasta furnizarea curentului electric fusese sistata inca din august. In aceste conditii, activitatea firmei a fost, practic, inghetata, ceea ce a dus la inerente convulsii sociale cauzate de neplata salariilor catre angajati.
Liderul de sindicat de la ARO Campulung, Gheorghe Apostu, a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca atat timp cat se tergiverseaza lista finala a creditorilor nu poate fi vorba despre depunerea unui plan de redresare, asa cum a promis actionarul majoritar al societatii argesene, firma americana “Cross Lander”. “Am sperat ca la termenul de azi (ieri Ð n.r.) o sa se finalizeze lista creditorilor, insa va trebui sa mai asteptam pana in noiembrie, ceea ce inseamna inca o luna fara salarii pentru angajati”, a mai spus Apostu.
Lucrarile procesului au fost amanate pentru 10 noiembrie, data la care urmeaza sa fie depusa lista finala cu cei 150 de creditorii Conform legii, abia dupa realizarea acestui demers actionarul majoritar va putea depune in instanta un plan de redresare a firmei, care va fi supus aprobarii de catre creditori. In functie de decizia acestora, se va hotari si soarta viitoare a unitatii, si anume daca activitatea va fi reorganizata ori daca va intra in lichidare judiciara sau faliment.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă