Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tranzactionarea la Bursa, suspendata o ora

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va suspenda astazi, pentru o ora, sesiunea de tranzactionare, au anuntat ieri reprezentantii bursei. Conform BVB, cauza acestei masuri este generata de incertitudinea privind obligatiile fiscale ale investitorilor ...

Share

Ada Stefan 0 comentarii

25.01.2007 - 00:00
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va suspenda astazi, pentru o ora, sesiunea de tranzactionare, au anuntat ieri reprezentantii bursei. Conform BVB, cauza acestei masuri este generata de incertitudinea privind obligatiile fiscale ale investitorilor (impozitarea castigului pe piata de capital), dar si ca urmare a pozitiilor exprimate de oficialii Agentiei Nationale de Admi-nistrare Fiscala (ANAF), care sunt "in contradictie cu prevederile Codului Fiscal in vigoare".
Potrivit bursei, masura a fost luata "pentru a atrage atentia asupra situatiei aberante in care un inves-titor care a inregistrat pierdere, ajunge sa crediteze statul". O astfel de situatie este de natura sa afecteze grav perceptia investitorilor in regimul fiscal romanesc si increderea in piata de capital, arata sursele citate. În consecinta, sedinta de tranzactionare din data de 25 ianuarie 2007 va incepe cu o ora mai tarziu, respectiv ora 10,30.
Pe de alta parte, reprezentantii Finantelor sustin ca si bugetul de stat a creditat investitorii pe piata de capital anul trecut, in conditiile in care acestia nu au platit nimic.
Ministerul Finantelor a anuntat ieri ca acei contribuabili care au obtinut in 2006 castiguri din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare, altele decat titlurile de participare la fondurile deschise de investitii si partile sociale, care au fost dobandite si instrainate intr-o perioada mai mica de 365 de zile, au obligatia sa completeze si sa depuna la organul fiscal competent formularul 226. Astfel, in conformitate cu prevederile art. 67 alin. (3) lit. c1) din Legea Codului Fiscal, in cazul valorilor mobiliare tranzactionate pe o piata reglementata, obligatia virarii impozitului revine persoanei care detine astfel de titluri de valoare, iar termenul de virare a impozitului este pana la data de 25 ianuarie a anului urmator pentru anul fiscal incheiat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...