8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTranzactii in scadere si cresteri usoare ale indicilor pietei

Tranzactii in scadere si cresteri usoare ale indicilor pietei

Tranzactiile realizate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au totalizat 128,3 milioane RON, in scadere cu 42% fata de intervalul precedent. Cu o medie zilnica a transferurilor de 25,6 milioane RON, piata bursiera a fost dominata de schimburile cu actiuni ale Bancii Transilvania (TLV) si ale celor cinci societati de investitii financiare (SIF).
Toti indicii bursei au inregistrat cresteri, dar acestea au survenit in special in a doua parte a saptamanii. Cea mai buna evolutie a avut BET-FI, care s-a apreciat, pe parcursul celor cinci sedinte, cu 2,78%.
“Cele cinci SIF au avut o miscare ascendenta, cel mai probabil investitorii tinand cont de apropierea datei la care se va afla pretul platit pe pachetul detinut de stat la BCR, in actionariatul careia se regasesc toate aceste societati, dar si de faptul ca a inceput oferta publica de cumparare pe Sicomed Bucuresti, unde doua din cele cinci SIF detin pachete mai insemnate”, se arata intr-o analiza a pietei bursiere realizata de Intercapital Invest.
Banca Transilvania a fost cel mai lichid emitent de la cota bursei, cu o valoare tranzactionata de 20,8 milioane RON. Daca la inceputul saptamanii, pe fondul cresterii numarului ordinelor de vanzare, titlurile bancii au atins un minim de 1,13 RON, spre finalul intervalului cotatia a revenit in jurul nivelului de 1,16 RON datorita aparitiei unor ordine mai insemnate de cumparare.
“Cele doua reprezentante mai lichide ale sectorului bancar Ð Banca Transilvania si BRD Ð au tinut stabilitatea bursei in saptamana precedenta. Acestea au avut o evolutie linistita in raport cu piata, pe fondul asteptarilor pozitive legate de rezultatele financiare aferente primelor noua luni ale acestui an”, se arata in analiza Intercapital Invest.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă