18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTermenul a fost prelungit pana in 2007

Termenul a fost prelungit pana in 2007


Termenul pana la care societatile pe actiuni si in comandita pe actiuni aveau obligatia sa-si majoreze capitalul social va fi prelungit. Oferta Guvernului – promovata prin proiect de lege – este ca termenul sa fie prelungit pana la 1 iulie 2006, dar parlamentarii au “plusat”, venind cu propunerea ca termenul sa fie prelungit cu inca 1 an de la intrarea in vigoare a acestei legi. Deci, undeva spre 2007… Deocamdata, legea se afla in dezbaterea Parlamentului, iar pana la promulgare mai este.

Foarte multe socitati nu au respectat termenul dat pentru a intra in legalitate, respectiv 31 decembrie 2004. Astfel, din totalul celor 19.627 socitati comerciale pe actiuni si in comandita pe actiuni – inregistrate in Registrul Comertului – doar 8.085 s-au conformat obligatiei de a-si majora capitalul social, potrivit Legii 31/1990 privind socitatile comerciale.
Pentru a evita destabilizarea mediului de afaceri si pentru a proteja cele 11.542 de persoane juridice care nu si-au indeplinit inca obligatia legala, termenul pana la care societatile respective erau obligate sa-si majoreze capitalul social a fost prelungit de catre Guvern pana la 1 iulie 2006.
Adevarul este ca societatile comerciale nu au respectat niciodata termenele-limita, fiind pasuite de toate guvernele succedate la putere, indiferent de culoarea politica.
Prelungirea termenului propusa de Guvern se va face printr-o lege care modifica si completeaza Legea 31/1990 privind societatile comerciale.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă