19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTaxa de parcare va fi platita prin telefonul mobil, cu un SMS

Taxa de parcare va fi platita prin telefonul mobil, cu un SMS

Taxa de parcare va fi platita cu ajutorul unui SMS transmis prin telefonul mobil, in care vor fi specificate numarul de inmatriculare al masinii si durata de stationare, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor, a declarat ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy.
Sistemul, pregatit de Ministerul Comunicatiilor, va permite soferilor sa anunte prin SMS, catre un anumit numar, datele de inmatriculare a autoturismului si durata de stationare, urmand ca taxa de parcare sa fie inclusa in factura lunara a telefonului mobil.
Prin acest serviciu, soferul va fi avertizat, tot prin SMS, cu 5-10 minute inainte de expirarea timpului de parcare. Ministrul a mentionat ca sistemul a fost introdus in mai multe tari membre ale UE, printre care Austria, Croatia, Slovenia si Ungaria, pe baza unui parteneriat public-privat intre autoritatile locale, operatorii de telefonie mobila si firmele care administreaza parcarile.
“Agentul de parcare nu va disparea o data cu implementarea acestui sistem, ci va avea rolul de a verifica, cu ajutorul unui aparat electronic, situatia automobilului si timpul de stationare”, a spus Nagy.
In Romania, proiectul va fi aplicat, intr-o prima faza, in 20 de orase, dupa un interval de 5-7 luni de la incheierea parteneriatului public-privat.
Autoritatile austriece au anuntat deja ca sunt interesate sa participe la acest proiect.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă