11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTargu Mures ar putea ramane fara caldura

Targu Mures ar putea ramane fara caldura

Regia furnizoare de energie termica din Targu Mures, Energomur, a solicitat AVAS sa preia datoria catre furnizorul de gaz Distrigaz Nord SA, intrucat proprietarul german, E.ON Ruhrgas, nu s-a aratat dispus la o esalonare a platilor restante pe mai mult de trei luni.
“In ceea ce priveste Distrigaz, s-a facut o esalonare a facturilor neachitate si a facturilor curente. Pe primele am reusit sa le achitam, pe cele curente nu. In momentul de fata, avem datorii de 7,4 milioane de lei (74 miliarde de lei vechi) si alte 500.000 de lei (5 miliarde de lei vechi) penalizare catre Distrigaz Nord. Este vorba de o parte a facturii pentru luna martie, plus facturi din lunile aprilie, mai si iunie. Nu avem de ce sa ne angajam la esalonarea la care este dispus Distrigaz din moment ce stim ca nu putem plati intr-un interval asa de scurt”, a afirmat directorul Energomur, Andrea Bauer.
In conditiile in care AVAS ar fi de acord sa preia datoria, s-ar putea stabili, impreuna cu proprietarul regiei – Consiliul Local Targu Mures -, o varianta de plata a datoriilor restante de catre Energomur catre AVAS in cinci-sapte ani.
Directorul Energomur a aratat ca din pretul de productie a gigacaloriei 60-65% le reprezinta gazul metan, restul fiind reprezentat de energie electrica, apa, cheltuieli materiale (de intretinere), salarii si un procent de 4% profit, care insa nu este niciodata obtinut.
“Facturile la gaz, energie electrica, apa sunt prioritatile noastre de plata. Daca ni s-ar da subventia, indiferent de la care sursa, s-ar acoperi cu productia lunii iulie plata la gaz”, a spus Bauer.
Potrivit datelor regiei, subventia neacoperita de la buget catre Energomur se ridica la peste 6 milioane de lei (60 miliarde de lei vechi).

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă