Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Taranii sibieni nu mai cred in darnicia statului

Badea Ioan Boariu, din comuna Axente Sever (Sibiu), are 71 de ani si nu si-a pierdut cheful de munca la camp. Are gospodarie frumoasa cu vaci, purcei, cal si caruta si mai are si ceva pamant. Munca e grea, castigul e putin, dar badea Ioan nu vrea ...

Share

Florian Gadea 0 comentarii

14.06.2005 - 00:00
Badea Ioan Boariu, din comuna Axente Sever (Sibiu), are 71 de ani si nu si-a pierdut cheful de munca la camp. Are gospodarie frumoasa cu vaci, purcei, cal si caruta si mai are si ceva pamant. Munca e grea, castigul e putin, dar badea Ioan nu vrea sa "se lase din randul lumii". Cand aude de bani, zambeste si spune "da", dar, cand afla ca trebuie sa isi dea pamantul statului sau "strainilor", sta si cugeta ardeleneste.
"Comunistii ne-o luat o data pamanturile si ne-a dat inapoi cam 60% din ce-am avut. Acuma, mare parte din suprafata nu o mai putem lucra ca e in zone unde bat animalele salbatice sau s-a impadurit. Inapoi la stat nu l-as mai da, ca trei milioane jumatate pe hectar nu sunt bani pentru un an intreg. In arenda iar nu am cui il da, ca nu se cauta. Nu cred ca vine cineva sa iti ia terenul plin de scaieti si sa iti mai si dea bani pentru asta. Vom mai vedea ce fac si vecinii cand vine inginerul de la Camera Agricola", spune neincrezator batranul.
Inselati amarnic la aplicarea legilor de retrocedare a proprietatilor, taranii sibieni nu mai cred in darnicia statului si raman indiferenti la programul guvernamental al "rentei viagere" pentru agricultori, ce ar urma sa se aplice din toamna acestui an.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...