Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Subventii pentru producatorii de lapte din zona montana

Guvernul a alocat de la bugetul de stat, printr-o hotarare, 300 miliarde lei pentru sprijinirea asociatiilor si producatorilor agricoli din zona montana (care nu indeplinesc conditiile necesare accesarii altor programe de dezvoltare). Suma este ...

Share

Camelia Popa 0 comentarii

17.06.2005 - 00:00
Guvernul a alocat de la bugetul de stat, printr-o hotarare, 300 miliarde lei pentru sprijinirea asociatiilor si producatorilor agricoli din zona montana (care nu indeplinesc conditiile necesare accesarii altor programe de dezvoltare). Suma este acordata pentru plata alocatiei de 60%, inclusiv TVA, din pretul de achizitionare a masinilor, utilajelor, instalatiilor agricole si de mica industrie noi, care se vor livra beneficiarilor in anul 2005. "Acum, in circuitul industrial intra doar aproximativ un miliard de litri, desi in Romania se produc aproximativ 5 miliarde de litri de lapte", a spus Flutur.
Conditii: de subventii beneficiaza asociatiile producatorilor agricoli din zona montana, daca indeplinesc urmatoarele conditii: membrii asociatiei detin animale si/sau suprafete de teren agricol; asociatia a incheiat un contract comercial cu furnizorul de echipamente; asociatia are avansul de 40%, inclusiv TVA, din pretul dotarilor.
In ceea ce-i priveste pe producatorii agricoli din zona montana, persoane fizice, proprietari de terenuri agricole si/sau crescatori de animale, inregistrati in Registrul Agricol, acestia pot beneficia de sprijin guvernamental daca indeplinesc urmatoarele conditii: declara pe propria raspundere ca exploateaza direct terenurile si/sau animalele aflate in proprietate; terenurile sunt inscrise in Registrul Agricol; detin in proprietate adaposturi pentru animale si minimum 2 ha teren agricol si/sau un numar minim de animale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...