Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spectrul alegerilor anticipate a crescut valoarea tranzactiilor

Vestea privind alegerile anticipate nu putea sa ocoleasca piata bursiera, care reactioneaza de fiecare data, fie ca este vorba de evenimente foarte importante, fie ca este vorba doar de zvonuri. Astfel, ieri, chiar de la deschiderea sedintei, ...

Share

Dana Dobre 0 comentarii

09.07.2005 - 00:00
Vestea privind alegerile anticipate nu putea sa ocoleasca piata bursiera, care reactioneaza de fiecare data, fie ca este vorba de evenimente foarte importante, fie ca este vorba doar de zvonuri. Astfel, ieri, chiar de la deschiderea sedintei, indicii bursieri au coborat cu mai mult de doua procente, pe fondul unei lichiditati bune. "Este clara presiunea la vanzare, la aceasta ora, insa nu se poate vorbi de lipsa unei sustineri la cumparare, astfel incat exista sanse reale ca scaderile sa fie stopate la o amploare medie, de 3-4%, cu o oarecare posibilitate de revenire a pietei", declara directorul de operatiuni de la Prime Transaction, Alin Brendea. Dupa scaderile mai puternice de dimineata, piata s-a mai calmat o data cu reintrarea cumparatorilor in ring, atrasi de preturile mici. Sedinta s-a incheiat cu cea mai mare valoare tranzactionata a saptamanii, respectiv 16,8 milioane RON (peste 168 miliarde de lei vechi). "Vedetele" Bursei de Valori au fost actiunile SIF Oltenia (SIF5), care au generat un rulaj total de 3,9 milioane lei. Piata societatilor de investitii financiare (SIF) a fost caracterizata si ieri de o scadere generala, iar indicele BET-FI a reflectat aceasta stare printr-o valoare mai mica cu 2,57% fata de ziua precedenta. Petrom (SNP) a fost cel de-al doilea emitent preferat de investitori. Valoarea tranzactionata cu titlurile SNP a fost mai mica decat cea aferenta operatiunilor cu actiuni SIF5 doar cu 70.000 RON. Spre deosebire de sedinta de joi, cotatia titlurilor SNP a suferit o corectie negativa. Astfel, ultima tranzactie pentru Petrom s-a realizat la un pret de 0,43 RON, in scadere cu 0,46% fata de sedinta anterioara.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...