Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sinagoga din Sibiu va fi inclusa in circuitul turistic si cultural

Sinagoga iudaica din Sibiu, unul dintre putinele lacasuri de cult ale comunitatii evreiesti in Transilvania, va fi restaurata cu finantare primita din partea statului Israel, iar din 2007 biserica va fi inclusa in circuitul turistic si cultural, ...

Share

Florian Gadea 0 comentarii

14.06.2005 - 00:00
Sinagoga iudaica din Sibiu, unul dintre putinele lacasuri de cult ale comunitatii evreiesti in Transilvania, va fi restaurata cu finantare primita din partea statului Israel, iar din 2007 biserica va fi inclusa in circuitul turistic si cultural, au declarat la Sibiu oficiali din partea Ambasadei Israelului la Bucuresti.
Aflata la Sibiu in perioada Festivalului International de Teatru, unde unul dintre spectacolele vedeta a fost jucat de o trupa de actori din Israel, dna Rodica Gordon Radian, ambasadorul Israelului in Romania, a declarat ca autoritatile israelite intentioneaza sa se implice in pregatirea programului "Sibiu - Capitala culturala europeana in 2007" si ulterior sa participe cu evenimente culturale in cadrul acestui program. "Ne-am intalnit cu directorul Festivalului de la Sibiu si cu directorul proiectului Sibiu CCE 2007 si am ramas impresionati. Pe langa participarea trupelor artistice din Israel la actuala editie a festivalului, ne dorim sa avem si o contributie in cadrul evenimentelor care se vor desfasura in 2007. Ne gandim inclusiv la punerea in valoare a sinagogii din Sibiu, pentru care vrem sa gasim o formula de renovare si de introducere a acesteia in circuitul turistic si cultural", a afirmat dna Rodica Gordon Radian. Lacasul de cult evreiesc din Sibiu este inchis de mai multi ani, in situatia in care comunitatea iudaica din oras nu mai numara un numar mare de membri. Cei care au ramas la Sibiu nu pot sa finanteze lucrarile de modernizare a constructiei aflate pe strada Constitutiei, iar din aceasta cauza un proiect de restaurare a acestuia cu finantare externa este considerat mai mult decat binevenit. Odata reparata, sinagoga ar putea fi inclusa in cadrul locatiilor-gazda pentru diverse evenimente culturale, precum si in circuitul turistic local, mai ales ca se afla intr-un loc foarte accesibil. Tot la Sibiu participantii din Israel la Festivalul International de Teatru au reusit sa ofere valente culturale moderne unui imobil ce adapostea centrala termica a unei intreprinderi din oras. Centrala firmei Simerom SA a fost amenajata in sala de spectacole teatrale si in perspectiva anului 2007 va fi amenajata ca un centru de "urban arts", deschis celor mai diverse evenimente culturale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...