7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSezonul estival se poate prelungi până la 1 octombrie

Sezonul estival se poate prelungi până la 1 octombrie

Hotelierii, dar şi oficiali din turism îşi anunţă la unison intenţia de a prelungi sezonul estival 2010 până pe data de 1 octombrie, dacă vremea o va permite.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) susţine diversificarea ofertelor pentru a menţine litoralul deschis până pe data de 1 octombrie.
„Ne-am bucura ca vremea să fie caldă în septembrie. Din punct de vedere al ANAT, ar trebui ca la aceste pachete pentru familiile care vin în perioada următoare pe litoralul românesc să fie incluse şi tratamente balneare”, ne-a declarat preşedintele ANAT pe regiunea Sud-Est, Cristian Bărhălescu.

Hotelierii: „Vom lansa 
oferte speciale”

Potrivit acestuia, turiştii vin în număr mare pe litoral, inclusiv în extrasezon, dacă au posibilitatea să facă şi trata-mente. Cert este că hotelierii din staţiunea Mamaia sunt aproape decişi să păstreze unităţile de cazare deschise până pe data de 1 octombrie.

„Dacă temperaturile vor fi ridicate, cu siguranţă că vom prelungi sezonul. La 32 de grade nu poţi să stai în Bucureşti, între betoane. Vom lansa şi un program de oferte speciale pentru sfârşitul de sezon”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucobală.

Nu toţi hotelierii sunt însă optimişti. „Să dea Domnul să fie vreme frumoasă, dar nu cred. Până pe 20 august avem camere rezervate”, ne-a spus Bebe Stan, managerul unui complex turistic din Jupiter.

Pentru ca o unitate hotelieră să funcţioneze la limita profitului, este nevoie de un grad de ocupare de cel puţin 20-30%. Sub această valoare nu se mai acoperă costurile cu personalul şi restul cheltuielilor.
Un lucru este însă cert: toate hotelurile vor rămâne deschise cel puţin până la jumătatea lunii septembrie, potrivit reglementărilor Ministerului Turismului. Încălcarea acestei prevederi se sancţionează cu amenzi usturătoare.

Ultimul weekend pe litoral a adus o avalanşă de turişti. Astfel, potrivit datelor Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, la sfârşitul săptămânii trecute au fost pe litoralul românesc peste 172.000 de turişti. Cei mai 
mulţi, respectiv 42.240, s-au aflat în staţiunea Costineşti, ur-mată de Mamaia, cu aproape 40.000, şi Neptun, cu peste 35.000 de turişti înreg-istraţi.
Alte câteva zeci de mii de persoane au ales să-şi petreacă vacanţa în celelalte staţiuni de pe litoral, peste 50.000 de turişti aflându-se în Năvodari, Eforie, Mangalia şi Vama Veche.

 

 

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă