Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Salariul mediu a crescut cu 0,5% in luna august

Salariul mediu net pe economie a crescut in luna august cu 0,5%, la 734 lei, pe fondul unor evolutii mixte in sectoarele de activitate, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna iulie cresterea salariului a fost mai ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.10.2005 - 00:00
Salariul mediu net pe economie a crescut in luna august cu 0,5%, la 734 lei, pe fondul unor evolutii mixte in sectoarele de activitate, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna iulie cresterea salariului a fost mai evidenta, de 1,2%. Cele mai mari salarii au ramas cele din domeniul intermedierilor financiare, cu un castig net de 2.382 lei, in urcare cu 11,6% fata de luna precedenta, datorita acordarii de prime din profitul net. Retributia neta a crescut si in cazul activitatilor de asigurari, cu 3,1%, la 1.455 lei. Pe ansamblul industriei, salariile au urcat cu 1,2%, in contextul avansului de 6% in industria metalurgica si industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari, 5,5% la fabricarea celulozei, hartiei si a produselor din hartie, 3,7% la productia de mobilier si alte activitati industriale si constructii, 3,5% la transporturi pe apa, 2,8% la transporturi aeriene si 1,5% la comert.
Diminuari ale salariului net au fost consemnate in industria mijloacelor de transport rutier - 7,3%, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze si apa - 3,3%, posta si telecomunicatii - 4,7%, invatamant - 3%, administratie publica - 2,9%, sanatate si asistenta sociala - 1,2%, fabricarea produselor textile - 0,2%, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou - 6,9%, hoteluri si restaurante - 1,5%, industria alimentara si a bauturilor - 0,7%.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...