Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Romania are de recuperat creante externe de 2,2 miliarde de dolari

Romania detine creante externe in valoare de 2,2 miliarde de dolari, dintre care 80% sunt pe relatia cu Irakul, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dragos Neacsu. Autoritatile romane se afla in cel mai avansat punct al ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
Romania detine creante externe in valoare de 2,2 miliarde de dolari, dintre care 80% sunt pe relatia cu Irakul, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dragos Neacsu. Autoritatile romane se afla in cel mai avansat punct al recuperarii unei parti a datoriei Irakului fata de Romania, in suma totala de 1,7 miliarde de dolari. Oficialul de la Finante nu a oferit detalii cu privire la marimea sumei care va fi efectiv recuperata de la irakieni. Din totalul creantelor Romaniei de 2,2 miliarde de dolari circa 80% sunt pe relatia cu Irakul. Restul creantelor va trebui recuperat din alte 12 state, printre care se numara Tanzania, Republica Mongolia, Sudan, Mozambic, Congo, Somalia, Republica Guineea, Cuba si Ucraina (pentru Krivoirog). Statul roman a incercat in 1998 sa recupereze o parte din creantele exprimate in ruble prin angajarea unor societati specializate in recuperari, dar demersurile nu au avut finalitate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...