10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRestituirile din impozitul pe profit pot fi ridicate timp de cinci ani

Restituirile din impozitul pe profit pot fi ridicate timp de cinci ani

Persoanele care au de recuperat de la Fisc sume reprezentand diferente favorabile din impozitul pe venit si nu s-au prezentat la data programarii pot obtine banii in termen de cinci ani, a declarat directorul executiv DGFP Bucuresti, Cristian Nicolae Stoina.
Potrivit directorului executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucuresti, programarile vor permite pana la sfarsitul acestui an incheierea restituirilor aferente lui 2004, cu exceptia celor care nu se prezinta la data stabilita. Stoina recunoaste ca au existat situatii in care persoanele s-au prezentat la termenul anuntat, dar nu au putut sa-si ridice banii, pentru ca si-au modificat domiciliul fara sa notifice si Administratia Financiara.
In ceea ce priveste verificarile privind situatia din anii precedenti, procedura este aplicata doar in cazul celor care se prezinta pentru reprogramare. “Cei care se prezinta la termenul anuntat primesc banii de la Trezorerie fara nici o alta verificare. Chiar daca au restante de plata, ei vor fi verificati in paralel si notificati, iar daca nu vor achita sumele datorate pentru anii trecuti, le facem sesizari penale”, a spus Stoina.
Persoanele care au de primit, in urma deciziei de impunere anuala, diferente de impozit pe venit mai mici de 1,5 milioane de lei beneficiaza de restituirea la domiciliu, prin mandat postal. Pentru restituirea diferentelor de impozit mai mari de 1,5 milioane de lei, contribuabilii trebuie sa contacteze Fiscul, persoana si numarul de telefon fiind indicate in instiintare. Sumele pot fi primite in numerar sau prin cont bancar, inclusiv conturi de card.
Autoritatile fiscale trebuie sa restituie sumele rezultate din regularizare in termen de cel mult 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere anuala, in caz contrar urmand sa plateasca dobanzi.

Cele mai citite
00:04:58

În fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

Aproape de orașul estic Avdiivka, capturat recent de Rusia după o luptă aprigă de luni de zile, un regiment de sapatori ucraineni se apucă...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...
Ultima oră
Pe aceeași temă