Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Restantierii, executati de o companie a tuturor bancilor

Mai multe banci, precum si o serie de societati de creditare si de leasing poarta in prezent negocieri pentru infiintarea unei mari companii pe actiuni care sa se ocupe de colectarea debitelor provenite de la clientii sectorului bancar. ...

Share

Camelia Popa 0 comentarii

02.05.2006 - 00:00
Mai multe banci, precum si o serie de societati de creditare si de leasing poarta in prezent negocieri pentru infiintarea unei mari companii pe actiuni care sa se ocupe de colectarea debitelor provenite de la clientii sectorului bancar.
Initiativa apartine unei cunoscute firme de recuperatori care ar urma sa asigure know-how-ul proiectului, logistica si capitalul uman. In favoarea infiintarii unei astfel de companii au fost invocate mai multe argumente. Astfel, initiatorii proiectului au diagnosticat o piata a creditului - mai ales de consum si imobiliar - in continua expansiune, dar si carente ale sistemelor de colectare a debitelor, folosite de catre cele trei-cinci companii de recuperare active in acest sector. Printre aceste carente s-ar numara existenta unor proceduri si a unor practici neunitare de colectare. "Referitor la proiectul Creditban care a inceput sa ia contur, va pot spune ca exista interes din partea tuturor bancilor, societati de creditare, asigurare si de leasing. Concret, se deruleaza negocieri cu patru banci de prestigiu din Romania, insa, din pacate, nu va pot divulga numele lor, intrucat nu ne permite protocolul de confidentialitate", ne-a declarat Ina Moldoveanu, CEO la "Urban si Asociatii".
Noua companie ar fi, pentru inceput, de tip inchis, cu posibilitatea ulterioara a inscrierii la Bursa de Valori si a extinderii activitatii ei in plan regional. Initiatorii proiectului apreciaza ca dupa infiintare compania va lucra in parteneriat cu Biroul de Credit si va putea atrage in sistem si debitele provenite din sectoarele telefoniei (mobile si fixe), utilitatilor, creditului de consum si societatilor de leasing. Printre scopurile companiei se vor numara obtinerea profitului, cresterea volumului recuperarilor de creante si disciplinarea clientelei bancilor sau a celorlalte societati de creditare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...