10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăReduceri de pret pe destinatiile externe

Reduceri de pret pe destinatiile externe

Asa cum ne si asteptam, ofertele turistice prezentate la Targul National de Turism (TNT) sunt tentante doar pentru cei care doresc sa-si petreaca vacanta de vara in afara Romaniei. Si nu pentru ca ar fi pretentiosi, ci pentru faptul ca sejururile in tara noastra sunt scumpe fata de cele din restul Europei. Inca un an pierdut pentru industria turistica romaneasca, inca o lectie neinvatata de catre hotelieri si posesorii de structuri de cazare si de alimentatie publica. Daca pe plan extern lucratorii din turism se repliaza, aruncand pe piata preturi mai mici decat anul trecut, pentru a contrabalansa isteria gripei aviare ce a cuprins practic toata Europa, ai nostri nici nu se gandesc, in fond: “Las' ca romanii vin la mare oricum, cu sau fara gripa aviara”. Acesta este probabil sloganul dupa care se conduc si cu care din nou se vor plange in luna octombrie ca au avut mari pierderi si ca presa este de vina pentru tot.

Dansuri flamenco
si concursuri pentru vizitatorii mici si mari

Animatie mare in pavilionul central de la Romexpo. La standul J'Info petrecerea si animatia sunt in toi. Dans flamenco, parada costumelor populare din Tenerife si Mallorca, proiectii din filmele facute de turisti in excursiile cu agentia, tombole cu castiguri interesante in ca-latorii, concursuri de limba spaniola pentru turisti in zilele de vizita pentru public, degustari de produse traditionale din cea mai solicitata destinatie a acestei veri. Tot la stand veti avea surpriza sa va intalniti cu VIP-urile care sunt fani J'Info Tours. Ca si in ceilalti ani, J'Info Tours participa la TNT cu un nou portofoliu de oferte. Cristina Irimia, directorul de marketing al agentiei, considera ca “Targul de Turism organizat de Romexpo este o intalnire traditionala cu partenerii si turistii J'Info Tours, pe care o celebram cu mult entuziasm. Ca si in alti ani, lansam oferte senzationale, noi cataloage de circuite si sejururi intr-o excelenta forma grafica, un stand atractiv, prietenesc conceput si decorat de cel mai “en vogue” arhitect roman. Este intalnirea profesionistilor in turism, iar firma noastra organizeaza cu acest prilej un seminar tip workshop, o lansare a noii serii charter spre Tenerife si o prezentare multimedia a noilor produse turistice cuprinse in cataloagele ce vor fi lansate la targ. Anul acesta este cel de-al cincilea consecutiv cand J'Info Tours are zboruri charter spre Barcelona vara si al treilea al seriei charter spre Mallorca, agentia fiind pionierul acestor vacante convenabile ca pret catre Spania si alte destinatii ca Italia, Franta, Grecia, tarile nordului”.
Turistii sunt asteptati la Standul A 58 nu numai cu oferte speciale, cum ar fi 298 euro un sejur pe Costa Brava, Barcelona, Tenerife sau Mallorca, dar si cu un discount special pe toata durata targului la circuitele si sejururile sezonului estival 2006.
Catalogul de sejururi s-a imbogatit anul acesta cu sejururi la munte in Franta, Elvetia, Austria. Circuite noi sunt si cele in care turistii cunosc trei dintre cele mai fascinante insule din lume – Insulele Canare: Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife – insule subtropicale de origine vulcanica, considerate Casa Soarelui si a primaverii eterne. Tot in premiera, anul acesta turistii din Cluj, Timisoara si Iasi vor avea acces direct la ofertele charter spre Tenerife, Mallorca si Barcelona.

Bulgaria, destinatia vedeta a acestui an

Litoralul bulgaresc este de cativa ani buni revelatia sezonului estival a tarilor europene. Preturi mici, servicii deosebite, agrement pentru orice varste si gusturi. In ultimul an si romanii au descoperit aceasta destinatie, preferand ca in loc sa-si petreaca vacanta pe litoralul romanesc sa mai parcurga inca 40 km de la Vama Veche si sa gaseasca pe coasta bulgara o oferta excelenta, pe care, an de an, administratorii statiunilor o reimprospateaza cu noi tentatii si reduceri.
Pentru cei care doresc sa-si procure din timp biletele, agentia Balkan Air Travel are o oferta diversificata, atat pentru nostalgicii Balcicului, cat si pentru cei cu spiritul mai tanar care doresc relaxare, practic se gaseste cate ceva pentru toate gusturile si toate buzunarele. Astfel, oferta de turism tematic cuprinde trei componente: Anotimpurile Coastei de Argint, ce va acoperi patru weekenduri prelungite in perioadele 5-7 mai, 4-6 august, 6-8 octombrie si 2-4 februarie, in Balcic si Capul Caliacra, cu concerte de Vivaldi la Castel, cina festiva si demipensiune, la preturi cuprinse intre 139 si 190 euro/pers., in functie de clasificarea hotelurilor unde se va face cazarea, Festivalul “Inima Reginei Maria”, ce se va desfasura atat la Bran, in perioada 20-23 iulie, cat si la Balcic, in 14-17 septembrie, pachete ce cuprind concerte la Castel, omagieri ale Reginei Maria sustinute de personalitati artistice, demipensiune, la preturi intre 139 si 190 euro/pers. si Tabara internationala de Qigong pe “Coasta de Argint”, ce va avea loc in perioada 21 iulie-31 iulie, la tarife cuprinse intre 110 si 500 euro/pers./10 zile, in functie de clasificarea hotelului si masa, pachet ce cuprinde cazare, cursuri si practica de medicina traditionala chineza. In ceea ce priveste oferta de vacante dedicate pe litoralul bulgaresc, aceasta cuprinde sejururi la Rusalka, Albena, Balcic, Nisipurile de Aur, Constantin si Elena, Coasta Soarelui si Primorsko, la preturi intre 19 euro/zi/pers., la doua stele cu mic-dejun, si 89 euro/zi/pers., la cinci stele all inclusive, in varf de sezon din 30.06-31.08, toti cei care achita sejururile pana la 30 aprilie, inclusiv, beneficiaza de 10% reducere, clientii fideli beneficiaza de inca 5% reducere; vacante creative pentru copii insotiti de parinti pe “Coasta de Argint”, unde micutii vor lua lectii de pictura, sculptura, bricolaj, dans irlandez, ce se va desfasura in perioada 19 iunie-10 septembrie, in serii de sapte nopti, la care transportul este asigurat cu autocarul de la 14 euro/pers./zi si 38 euro/zi/pers., in acest pret fiind incluse si lectiile; pe perioada de iarna lucrarile copiilor vor fi expluse in galeriile bucurestene.
Vizitatorii standului vor putea asculta miniconcerte de harpa si gusta din vinurile de colectie “Balcic Queen's Wine House”, iar in avanpremiera vacantelor creative cei mici vor beneficia de picturi pe piele si aparitii ale personajelor cel mai indragite din basme.


Rezervari si vanzari de vacante de acasa

La aceasta editie a Targului National de Turism ne-a atras atentia standul Magest Turism, care prezenta sistemul de rezervare si vanzare a produselor turistice on-line.
Astfel, orice turist care doreste sa-si aleaga singur un sejur si nu are timp pentru a ajunge la agentie o poate face de acasa sau de la serviciu, printr-o simpla intrare pe Internet.
De asemenea, agentia lanseaza un inedit concurs de desen pentru copiii care vin insotiti de parinti. Premierea celei mai frumoase lucrari se va face pe data de 9 aprilie, dimineata, in ultima zi de targ si castigatorului i se va oferi un week-end la munte cu parintii, premiul II – un set de carioci, premiul III – o carte de colorat, cat si “surprize dulci” pe toata perioada concursului.


Expo Sport si Agrement

Ca in fiecare an, in cadrul Targului National Bucuresti se desfasoara cea de-a III-a editie, de primavara, a salonului international de sport si agrement: Expo Sport si Agrement. La aceasta editie participa 31 de firme din Romania si Ungaria. Suprafata ocupata este de aproape 2.000 mp, firmele expozante fiind gazduite in pavilionul 1, nivel 3.20 si platforma 1.
Organizatorii anunta manifestari care, ca si in alti ani, au avut o mare priza la public: Campionatul National de Table, organizat de Federatia Romana de Table; demonstratii pe un teren de fotbal cu gazon artificial; curs de spinning cu biciclete fixe, in conditiile monitorizarii ritmului cardiac; extragerea premiului vizitatorului in data de 9 aprilie 2006, in pavilionul 1.


Programul de vizitare

Targul este deschis intre 6-9 aprilie, iar programul de vizitare este zilnic intre orele 10.00 si 18.00.
Accesul vizitatorilor este permis pe baza biletului de intrare, a invitatiilor de specialist distribuite de expozanti si organizatori. Valoarea biletului de intrare este de 4 RON.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă