6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Reclama platita de stat

» IMM-urile primesc alocatii financiare nerambursabile de 8 milioane de lei in 2007, prin programul national multianual 2006-2009.

» Beneficiarii sunt selectati de Agentia Nationala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (ANIMMC).

» Valoarea alocatiei este 90 la suta din valoarea fiecarei cheltuieli eligibile efectuate.

Prin alocatia financiara nerambursabila se sustine promovarea produselor si serviciilor IMM pe noi piete, participarile la targuri si expozitii internationale, organizate in strainatate sau in tara, participarile la misiuni economice organizate in strainatate, elaborarea si productia de materiale tiparite de promovare a agentului economic, redactate in limbi de circulatie internationala. Tot din acesti bani se acopera cheltuielile pentru realizarea unui site pe Internet, pentru prezentarea activitatii in limba romana si o limba de circulatie internationala si pentru participari la cursuri de pregatire in tara sau in strainatate, in domeniul tehnicilor de promovare a produselor sau serviciilor pe noi piete. Se ajunge astfel la stimularea comunicarii si parteneriatului in afaceri si la pregatirea intreprinzatorilor in domeniul tehnicilor de promovare a produselor si serviciilor pe noi piete.
Pentru anul 2007 se estimeaza acordarea de ajutor de minimis pentru un numar de 300 de beneficiari.

Societati eligibile
In cadrul acestui program pot beneficia de alocatii financiare nerambursabile societatile comerciale si societatile cooperative care indeplinesc cumulativ, la data solicitarii, urmatoarele conditii: au capital social integral privat, au cel putin un an de la data infiintarii, nu au datorii la bugetul general consolidat si bugetele locale, au o cifra de afaceri neta de pana la 50 de milioane de euro, echivalent in lei.
Bancile, excluse
Sunt excluse de la finantare societatile bancare, societatile de asigurare si reasigurare, cele de administrare a fondurilor financiare de investitii, de valori mobiliare, intreprinderile cu activitate principala de comert, activitati de intermedieri financiare, activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal, activitati de studii de piata sau sondaj. De asemenea, nu vor fi finantate societatile de consultanta pentru afaceri, cele care au ca obiect principal de activitate tiparirea materialelor pentru publicitate, activitati de pescuit si acvacultura, activitati legate de productia primara a produselor agricole, activitati legate de export catre state terte sau state membre, cele din sectorul carbonifer si din sectorul transporturilor rutiere, daca ajutorul este destinat achizitionarii de mijloace rutiere. Totodata, nu vor primi alocatii financiare nerambursabile intreprinderile care au primit, cumulat pe parcursul ultimilor trei ani fiscali ajutoare de minimis in valoare totala de 200.000 euro.

Alocatiile
Valoarea alocatiei financiare nerambursabile oferita beneficiarilor selectati de ANIMMC reprezinta echivalentul a 90% din valoarea fiecarei cheltuieli eligibile efectuate, dar fara sa depaseasca plafoanele maxime stabilite pentru fiecare activitate eligibila si in limita sumei maxime de 25.000 lei pentru beneficiar. Societatile trebuie sa aiba in medie intre 1 si 249 salariati.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă