Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rata dobanzii deductibile scade

Nivelul deductibil al ratei dobanzii anuale aferent anului fiscal 2006 pentru imprumuturile in valuta contractate de la alte entitati decat bancile sau societatile financiare nebancare va scadea de la 7% la 6%, potrivit unui proiect de hotarare ...

Share

Rl online 0 comentarii

27.04.2006 - 00:00
Nivelul deductibil al ratei dobanzii anuale aferent anului fiscal 2006 pentru imprumuturile in valuta contractate de la alte entitati decat bancile sau societatile financiare nebancare va scadea de la 7% la 6%, potrivit unui proiect de hotarare de guvern. Acest nivel al ratei dobanzii se va aplica la determinarea profitului impozabil platit de firme aferent anului fiscal 2006. Nivelul propus al dobanzii a fost determinat pe baza evolutiei ratei medii a dobanzilor la creditele in euro si dolari, in anul 2005, prezentate de Banca Nationala a Romaniei. Conform Codul fiscal, nivelul ratei dobanzii pentru imprumuturile in valuta se actualizeaza prin hotarare a guvernului. Anul trecut nivelul deductibil al ratei dobanzii anuale pentru imprumuturile in valuta a fost de 7%. Acest nivel nu se aplica pentru creditele obtinute de la bancile romanesti sau straine, sucursalele bancilor straine, cooperativele de credit, societatile de leasing pentru operatiuni de leasing, societatile de credit ipotecar si persoanele juridice care acorda credite potrivit legii. De asemenea, nivelul deductibil al ratei dobanzii nu se utilizeaza nici pentru creditele obtinute direct sau indirect de la banci internationale de dezvoltare si organizatii similare, precum si in cazul celor garantate de stat. Proiectul de hotarare a guvernului completeaza normele metodologice de aplicare a legii privind Codul fiscal.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...