22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRandament negativ pentru fondurile deschise de investitii

Randament negativ pentru fondurile deschise de investitii

Fondurile deschise de investitii au inregistrat o scadere medie de 1,35 la suta saptamana trecuta, ajungand la un randament cumulat negativ, de minus 0,25 la suta, fata de inceputul anului, in timp ce in 2005 performanta medie s-a situat la 16,21 la suta. Ultima saptamana a fost marcata de o scadere generala a fondurilor de actiuni, care pana acum inregistrau cele mai mari randamente cumulate, avand insa si cel mai ridicat grad de risc.
Dintre fondurile de actiuni, fondul Oportunitati Nationale are o crestere de 4,02 la suta de la inceputul anului, fiind urmat de Active Dinamic – 1,03 la suta, Omninvest – 0,53 la suta, celelalte fonduri de actiuni suferind scaderi, KD Maximus – 1,32 la suta, Intercapital – 2,04 la suta, BT Maxim – 0,26 la suta, Napoca – 2,39 la suta, BCR Expert – 7,49 la suta.
Dintre fondurile diversificate (mixte), cea mai buna performanta in acest an o are fondul Transilvania – 3,06 la suta, singurul aflat pe plus, in timp ce restul organismelor de plasament colectiv de acest tip au suferit scaderi, Capital Plus – 0,91 la suta, BCR Dinamic – 0,20 la suta, Bancpost Active Balanced – 0,81 la suta, Integro – 1,57 la suta, Fortuna Classic – 4,75 la suta si Concerto – 1,93 la suta.
La fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix, pe primele locuri se situeaza Orizont, cu o crestere de 4,70 la suta, si Fortuna Gold – 1,90 la suta, in timp ce Europa Obligatiuni a scazut cu 4,11 la suta de la inceputul anului. Fondurile monetare Bancpost Plus, Simfonia 1 si Stabilo au inregistrat cresteri de 1,73 la suta, 1,64 la suta si respectiv 2,08 la suta, de la inceputul anului.
In ultima saptamana, cele mai performante fonduri au fost Transilvania – dintre fondurile diversificate si Europa Obligatiuni – in categoria fondurilor de obligatiuni si instrumente cu venit fix, in timp ce toate fondurile de actiuni au inregistrat scaderi.

Cele mai citite

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă