Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proprietarii refuza actiunile si isi vor inapoi casele in natura

Reprezentantii Asociatiei Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat au protestat fata de despagubirile acordate proprietarilor care si-au pierdut casele in timpul regimului comunist. Maria Theodoru, presedinta Asociatiei, a declarat ca ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
Reprezentantii Asociatiei Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat au protestat fata de despagubirile acordate proprietarilor care si-au pierdut casele in timpul regimului comunist. Maria Theodoru, presedinta Asociatiei, a declarat ca proprietarii de drept sunt total nemultumiti de faptul ca proprietatile nu s-au restituit in natura. Executivul a incercat sa dea senzatia, in opinia doamnei Theodoru, ca va restitui masiv proprietatile in natura, dar in realitate este vorba numai despre imobilele detinute de scoli, spitale, partide sau ambasade, adica aproximativ 5.000 din cele 128.000 de imobile revendicate de proprietari in natura. Ea a adaugat ca multe dintre imobilele preluate abuziv de la proprietari au fost vandute ilegal de statul roman, pentru ca acesta nu avea drept de proprietate asupra lor. "Noi speram sa dovedim ca vanzarile sunt ilegale", a declarat Maria Theodoru, care a insistat pentru restituirea in natura a caselor nationalizate. Presedinta Asociatiei a spus ca ii va descuraja pe proprietari sa primeasca o propunere de despagubire si i-a sfatuit sa apeleze la instante si sa mearga pana la Strasbourg daca va fi necesar. Asociatia nu este de acord nici cu constituirea Fondului Proprietatea pentru ca proprietarii vor primi un "risc" in locul proprietatii. Riscul se refera la actiuni a caror valoare poate varia la bursa, ceea ce nu asigura un venit sigur pentru detinatorii lor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...