8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăProiecte greenfield de doua miliarde euro

Proiecte greenfield de doua miliarde euro

Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) a monitorizat si asistat, in 2005, un numar de 47 de proiecte de investitii greenfield in faza de intentie, a caror valoare cumulata este de 1,901 miliarde euro.

“Principalele domenii de activitate vizate au fost industria componentelor auto, industria prelucrarii lemnului si a mobilei, industria petrochimica, industria materialelor de constructii, servicii si industria alimentara.
In urma acestor proiecte vor fi create circa 13.976 noi locuri de munca”, a declarat consilierul ARIS, Iustina Lutan. Aceasta a mentionat proiectul firmei Renault, de construire a unei fabrici de cutii de viteza, in valoare de 215 milioane euro, pe platforma industriala Pitesti, care, spune aceasta, va crea circa 650 de noi locuri de munca, precum si proiectul firmei Martifer din Portugalia, care a demarat un proiect in valoare de 47 milioane euro pentru producerea de biocombustibil, investitie care este in curs de realizare in judetul Calarasi.
Un alt proiect greenfield este cel al firmei Makita, din Japonia, care construieste la Branesti – judetul Ilfov – o fabrica de scule portabile, in valoare de 25 milioane euro, care va genera 300 de locuri de munca. “Investitia va fi operationala in 2007”, a spus reprezentantul ARIS.
O alta investitie este, potrivit ARIS, cea a companiei germane Schlemmer, proiect localizat la Satu Mare, concretizat intr-o noua fabrica de producere a sistemelor de protectie a cablurilor pentru industria auto, in valoare de 10 milioane euro, impactul social constand in crearea de 80 de noi locuri de munca. “Unitatea de productie, realizata in mai multe etape pe o suprafata de un hectar, va fi formata din doua hale si birouri. La Satu Mare se vor produce pana la 30 milioane metri de sisteme diverse de protectie a cablurilor”, a precizat Iustina Lutan.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă