8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăProiect de 5 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului rural

Proiect de 5 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului rural

Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri a lansat astăzi cel mai mare proiect dedicat turismului de pensiune: “Întreprinzători în turism – Pensiuni în România”.

Proiectul are un buget de aproximativ 5 milioane de euro şi este cofinanţat din Fondul European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Planul este implementat de FNTM în calitate de lider al consorţiului, în parteneriat cu Asociacion Agraria de Jovenes Agricoles de Almeira – ASAJA şi Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural – ANTREC.

Initiativa are că scop dezvoltarea unei comunităţi de antreprenori şi manageri de pensiuni turistice care să beneficieze de instruire, informare şi consultanţă pentru a-şi dezvolta afacerile. De asemenea, proiectul urmăreşte să crească potenţialul turistic şi capacitatea de a atrage turişti.

Durata de implementare a proiectului este de 2 ani, în perioada februarie 2011 – ianuarie 2013.

Consultanţa personalizată pentru dezvoltarea afacerilor a minim 500 întreprinzători şi manageri de pensiuni, cu sprijinul a 14 consultanţi prin 7 birouri regionale, aplicată în perioadă aprilie 2011 – ianuarie 2013, este una dintre activitatile incluse in proiect .

Pe de alta parte, cei implicati in proiect mai beneficiaza de promovarea proiectului şi motivarea a peste 1500 de actuali şi viitori întreprinzători şi manageri de pensiuni, în vederea îmbogăţirii bagajului de cunoştinţe antreprenoriale şi începerii unei afaceri turistice, prin 7 Conferinţe Regionale (cca 220 beneficiari/conferinţa), în perioadă mai – iunie 2011.

Vor mai exista, studii de market intelligence asupra nevoilor de formare şi consultanţă în sectorul turistic, cercetări cantitative şi calitative la nivel de consumatori români şi străini şi generarea de direcţii strategice în sectorul turismului de pensiune, în perioadă februarie 2011 – ianuarie 2012

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă