9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăProfit de trei milioane de lei noi la Oil Terminal

Profit de trei milioane de lei noi la Oil Terminal

Conducerea societatii Oil Terminal a reusit sa aduca profituri nesperat de mari la scurt timp de la preluarea managementului. Rezultatele inregistrate in primele patru luni prefigureaza cifre record pentru acest an. Nu au fost insa uitate nici proiectele investitionale si nici protectia sociala a angajatilor.
Societatea constanteana Oil Terminal a inregistrat in primele patru luni ale anului un profit brut de 2,877 milioane de lei noi, respectiv un profit net de 2,383 milioane de lei.
Veniturile totale au fost de 45,569 milioane de lei, in timp ce cheltuielile s-au ridicat la 42,692 milioane de lei. Cifra de afaceri pana la 30 aprilie 2006 a fost de 10,044 milioane de lei. Cea mai mare pondere a veniturilor in aceasta perioada este reprezentata de titei, cu 53%, urmat de produse chimice – 15%, benzina – 14%, motorina – 9% si pacura – 7%. 95% din veniturile totale ale societatii sunt venituri din prestatii, restul fiind reprezentat de depozitari.

Cheia succesului

Tot in primele patru luni ale anului, realizarile cantitative au fost peste prevederile bugetului de venituri si cheltuieli, ceea ce inseamna, concret, o depasire totala de 187.000 tone de produse petroliere. Astfel, daca prin BVC a fost prevazuta derularea unor cantitati totale de 4,583 milioane de tone, s-au realizat 4,770 milioane de tone.
Depasiri importante au fost constatate la titei si la benzina, cu 360.000 de tone, iar deficit se inregistreaza la motorina, produse chimice (din cauza scumpirii gazelor) si pacura (pentru ca nu mai este folosita in sistemul de incalzire centralizata), cu 173.000 de tone.
Rezultatele excelente obtinute de Oil Terminal au fost posibile, in primul rand, prin centrele de costuri implementate de noua echipa de management a societatii, condusa de directorul general Mihai Lupu. “Datorita acestora am putut sa urmarim clar cheltuielile. In al doilea rand am eliminat acei "timpi morti" de operare, venind in intampinarea clientilor nostri”, a precizat acesta.

Investitii de amploare

Directorul general al societatii spune ca exista, in faza de finalizare, un master-plan care cuprinde realizarea unor capacitati de depozitare de aproximativ 450.000 de tone mc care sa suplineasca activitatea din depozitul nord pana cel tarziu in 2012. Societatea a finalizat si un studiu de risc, ce scoate in evidenta investitii pe partea de siguranta. Este vorba, in principal, de reabilitarea instalatiilor de stins incendii pe toate danele portuare.
In ceea ce priveste depoluarea, exista un plan de reamenajare a tuturor sistemelor de colectare a apelor uzate si impurificate chimic si directionarea lor catre un separator, unde vor fi neutralizate. De asemenea, Oil Terminal investeste in protejarea conductelor, indeosebi a celor greu accesibile, aflate sub calea ferata sau sub blocuri. “In aceste cazuri folosim tehnica mansonarii pe interior cu o folie polimerica, ce mareste viata conductelor cu pana la 15 ani”, spune Mihai Lupu.
Suma totala cheltuita pentru reparatii si investitii in 2006 este de peste 700 miliarde de lei vechi.

Protejarea angajatilor

Oil Terminal va construi pentru salariati o policlinica de fizioterapie. Initiativa vine dupa ce modernizarea dispensarului si construirea de la zero a unei clinici stomatologice cu aparatura de ultima generatie a avut rezultate neasteptat de bune.
In nici trei luni dispensarul a avut aproape 400 de pacienti pentru ca aproape toate interventiile realizate aici sunt suportate de societate. In ceea ce priveste protectia sociala, reprezentantii conducerii spun ca din societate s-a plecat numai pe cale naturala, fiecare nou pensionar primind zece salarii compensatorii. In locul lor au fost anagajati tineri absolventi de facultate.
Oil Terminal este importanta pentru economia nationala pentru ca mentine un echilibru in distribuirea titeiului catre rafinarii, preturile fiind aceleasi pentru toti beneficiarii, fie ca este vorba despre OMV, Rompetrol, Rafo, Lukoil sau altii. In plus, prin Oil Terminal, statul detine un control asupra importului si exportului de produse petroliere.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă