Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primele harti digitale au fost realizate in judetul Valcea

Casa de solutii CRESCENDO impreuna cu partenerii sai, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" si Urban Design SRL, au realizat, in premiera in Romania, harta digitala a judetului Valcea. Modelul, denumit ValMap, este un produs ...

Share

Dina Radulescu 0 comentarii

09.06.2005 - 00:00
Casa de solutii CRESCENDO impreuna cu partenerii sai, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" si Urban Design SRL, au realizat, in premiera in Romania, harta digitala a judetului Valcea. Modelul, denumit ValMap, este un produs informatic capabil sa rezolve problemele specifice amenajarii teritoriului, la standardele europene, in contextul integrarii Romaniei in Uniunea Eu-ropeana. Mai departe, trecerea retelelor romanesti de drumuri rutiere in sistem digital va facilita includerea acestora in harta virtuala a retelei de transport din Europa si reprezinta un pas decisiv spre integrarea in reteaua europeana de transport rutier. In judetul Valcea, ValMap rezolva probleme ca planificarea retelelor stradale, gestionarea inregistrarilor privind situatia drumurilor, planificarea reparatiilor etc., precum si pentru punerea la dispozitie a unor harti si planuri ale traseelor drumurilor din localitati si judete. Mai exact, sistemul poate fi folosit pentru facilitarea functiilor de planificare, in realizarea Planurilor Urbanistice Generale si a Planurilor Urbanistice de Detaliu, generarea de rapoarte privind gradul de folosire a terenurilor, pentru gestionarea inregistrarilor privind situatia drumurilor sau planificarea reparatiilor, monitorizarea si planificarea retelelor de conducte, cabluri, localizarea cladirilor si multe altele. Se pot face harti ale localitatii, planuri ale cartierelor, harti cu zone propice afacerilor, devine posibila coordonarea mai multor activitati, ca gestionarea proprietatilor sau a colectarii taxelor, emiterea de notificari si gestionarea utilitatilor. In proiect sunt utilizate bazele de date spatiale GIS si sistemele de pozitionare geografica GPS. GPS (Sistemul de Pozitionare Globala) este un sistem de radio-navigatie globala, format dintr-o constelatie de 24 de sateliti si statiile lor de la sol. GPS foloseste satelitii ca puncte de referinta, pentru a calcula pozitiile, in general cu o acuratete de ordinul metrilor. Cu variante avansate de GPS se pot face masuratori cu o acuratete mai mica de 1 m. Datorita acestui proiect, un singur om poate sa rezolve intr-o zi ceea ce inainte lua o saptamana unei echipe intreg.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...