8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPretul vinului crestecu cel putin 20%

Pretul vinului crestecu cel putin 20%

Productia de struguri din aceasta toamna din cea mai importanta podgorie a tarii, cea a Vrancei, este compromisa in proportie de peste 90%, fiind cea mai mica din ultimii 20 de ani. Ploile abundente din aceasta primavara si vara au cauzat aparitia bolilor specifice (mana, fainarea, si chiar germenii de filoxera), ce au atacat in masa inflorescentele vitei-de-vie.
Lucrarile specifice combaterii acestor boli nu au putut fi executate tot din cauza timpului nefavorbail, iar podgoriile istorice au fost decimate. Din datele oferite de Directia pentru Agricul-tura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea rezulta si Odobesti in proportie de peste 90%.
Productia de struguri estimata pentru acest an este de doar 2000 de kg/hectar, fata de o productie de 4000 de kg/hectar intr-un alt an slab cum a fost 2003. Vrancea a fost si va fi baromentul pretului la struguri si la vin dupa vinificatia din acest an. “Cred ca pretul vinului pe piata romaneasca va creste cu cel putin 20%”, a precizat directorul DADR, Costica Neata, care a tinut sa mai adauge ca oricum acest pret “nu va reflecta toate cheltuielile reale”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă