Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prețul de vânzare a locuințelor ANL a crescut

Prețul de vânzare al ANL-urilor a crescut, față de 2014, cu 55 de euro pe metru pătrat.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2015 - 18:04

Prețul de vânzare al ANL-urilor a crescut, față de 2014, cu 55 de euro pe metru pătrat, potrivit Mediafax

Astfel, preţul de vânzare către tineri a apartamentelor construite prin ANL a fost stabilit, pentru acest an, printr-un ordin al ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la 1.691,29 de lei (aproximativ 383 de euro) pe metru pătrat. 

Potrivit Ordinului nr. 373 din 28 iulie 2015 ”pentru stabilirea valorii de înlocuire pe metru pătrat, pentru anul 2015, în vederea vânzării locuinţelor pentru tineri, valoarea de înlocuire pe metru pătrat, calculată conform art. 1, este de 1.691,29 lei/metru pătrat, inclusiv TVA”.

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că astfel Guvernul a mărit preţul locuinţelor ANL care pot fi vândute, deşi piaţa imobiliară este în stagnare sau chiar în scădere.

El a arătat că, prin ordinul din 28 iulie al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), preţul de vânzare pentru un metru pătrat al unei locuinţe construite prin ANL a crescut cu 55 de euro, de la 328 de euro, cât era până acum, la 1.691,29 de lei, adică aproximativ 383 de euro.

Harşovschi a explicat că, în municipiul Suceava, sunt 274 de locuinţe construite prin ANL care pot fi vândute şi că s-au vândut doar 11.

Viceprimarul a mai spus că, la un an de la hotărârea de Guvern care permitea vânzarea în rate a apartamentelor ANL, nu este clarificat modul prin care se poate face această vânzare în rate şi că se aşteaptă ca Ministerul Finanţelor Publice să prezinte cum se calculează aceste rate.

Lucian Harşovschi a spus că ANL a decis să reia un proiect din anul 2008 în municipiul Suceava, pentru construirea a patru blocuri, cu 80 de apartamente, pe un teren de 10.000 de metri pătraţi pus la dispoziţie de municipalitate.

"Am speranţa că se va face", a spus viceprimarul, care a menţionat că ANL a cerut Primăriei să elibereze cu celeritate autorizaţia de construire.

Valoarea de înlocuire pe metru pătrat se stabileşte anual.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...