20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPremierul Grindeanu: În primele trei luni ale anului am împrumutat un sfert...

Premierul Grindeanu: În primele trei luni ale anului am împrumutat un sfert din ceea ce a împrumutat Guvernul Cioloș

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi, la începutul ședinței Executivului, că Guvernul său a împrumutat, în primele trei luni ale anului 2017, doar un sfert din cât a împrumutat Guvernul Cioloș.

Sorin Grindeanu nu a precizat la ce perioadă de referință, din timpul Guvernului Cioloș, face aluzie. Dacian Cioloș a fost prim-ministru în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017. Se știe că, în decembrie 2016, potrivit unui anunț al Băncii Mondiale, România a contractat un împrumut de 500 de milioane de euro "pentru eficientizarea finanțelor publice și reformarea anumitor instituții în vederea susținerii unei creșteri economice sustenabile și îmbunătățirii standardelor de viață".

"Am văzut de câteva zile că există un subiect pe agenda publică, cel legat de situația împrumuturilor pe care le-a făcut Guvernul României în primele trei luni. În primele trei luni ale anului, noi am împrumutat cam un sfert din ceea ce a împrumutat Guvernul Cioloș", a declarat, joi, Sorin Grindeanu.

Potrivit șefului Executivului, împrumuturile sunt o practică normală în UE.

"Este o practică în Uniunea Europeană. Ba mai mult decât atât, împrumuturile contractate acum de Guvern s-au făcut pe un termen lung, la costuri reduse și în condiții extrem de bune. De altfel, la cel mai bun randament istoric pentru România. (…) Iar sumele pe care le-am obținut — mare parte dintre ele — vor fi folosite la dezvoltare", a mai spus Grindeanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă