Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Posesorii de paduri cer renuntarea la impozitul pe terenurile forestiere

Reprezentantii mai multor primarii si asociatii de proprietari de terenuri forestiere din Covasna isi exprima nemultumirea, intr-o scrisoare deschisa trimisa premierului, fata de introducerea impozitului pe terenurile forestiere. "Suntem ...

Share

Rl online 0 comentarii

10.06.2005 - 00:00
Reprezentantii mai multor primarii si asociatii de proprietari de terenuri forestiere din Covasna isi exprima nemultumirea, intr-o scrisoare deschisa trimisa premierului, fata de introducerea impozitului pe terenurile forestiere.
"Suntem informati ca se preconizeaza introducerea impozitului pe terenuri forestiere la nivel de 10 euro/an/ha. Ne exprimam dezacordul fata de introducerea impozitului, precum si fata de nivelul impozitului, din mai multe considerente, se arata intr-o scrisoare deschisa trimisa joi premierului Calin Popescu Tariceanu. Proprietarii terenurilor forestiere sustin ca, o data cu retrocedarea padurilor, au avut de suportat cheltuieli cu delimitarea si masurarea suprafetelor reprimite, amenajarea acestora, infiintarea de structuri silvice proprii (in cazul persoanelor juridice), respectiv intabulare, dezbateri succesorale, reintabularea dupa dezbaterile succesorale (in cazul persoanelor fizice). Semnatarii scrisorii ii solicita primului ministru sa revina asupra acestei decizii si ameninta cu proteste in fata Prefecturii Covasna. Documentul adresat premierului are ca semnatari, printre altii, Asociatia Proprietarilor Romani in Indiviziune "Laros-Ojdula", Asociatia Coproprietarilor Martanus, Composesoratele Bretcu, Hilib, Hatuica, Tinoasa etc. Impozitele pe terenurile agricole si forestiere vor fi majorate la 1 ianuarie 2006, noile taxe urmand sa se situeze intre 200.000 lei si 600.000 lei pe hectar, in functie de calitatea terenului.
Masura este inclusa in pachetul legislativ privind regimul proprietatii si reforma justitiei, pentru care Executivul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe data de 14 iunie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...