20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPNL si PD se opun abonamentului la gaze

PNL si PD se opun abonamentului la gaze

PNL este surprins de declaratiile ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres, in ceea ce priveste redeschiderea temei privind reintroducerea abonamentului la gaze naturale. Deputatul liberal Dan Motreanu a atras ieri atentia ca subiectul nu s-a discutat in cadrul Consiliului National de Coordonare al Aliantei si nici al coalitiei, si din acest motiv declaratiile lui Seres implica un punct de vedere personal, si nu al coalitiei.
De altfel, Motreanu reaminteste faptul ca premierul Tariceanu s-a opus acestei idei. “Introducerea abonamentului la gaze este deocamdata doar o intentie a ministrului Codrut Seres, care trebuie sa prezinte si colegilor din coalitie argumente solide pentru a-si sustine punctul de vedere. Era firesc ca dl ministru sa-si prezinte propunerea in cadrul coalitiei”, mai spune Motreanu.
La randul sau, liderul democrat Emil Boc a precizat ca in cadrul coalitiei guvernamentale nu au mai existat discutii noi legate de introducerea unui abonament pentru consumul de gaze naturale.
Boc a aratat, in replica la declaratiile pe aceasta tema ale ministrului Codrut Seres, ca in cadrul discutiilor initiale din coalitie pe aceasta tema s-a ajuns la concluzia ca abonamentul la gaze in forma prezentata de Autoritatea de Reglementare in Domeniul Gazelor “nu se justifica” si “nu poate fi acceptat” si ca fiecare consumator trebuie sa plateasca atat cat consuma.
“Alte lucruri n-am discutat in coalitie pana in acest moment”, a adaugat Boc.
El a mai spus ca in momentul in care proiectul propus de Seres “va prinde o forma”, probabil va fi supus dezbaterii coalitiei.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă