Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Piata turistica va creste cu 7,9%

Piata turistica din Romania va inregistra, in intervalul 2007-2016, o rata anuala de crestere de 7,9%, ocupand locul patru intr-un top mondial realizat de World Travel and Tourism Council (WTTC), dupa Muntenegru, China si India. Potrivit ...

Share

Rl online 0 comentarii

10.03.2006 - 00:00
Piata turistica din Romania va inregistra, in intervalul 2007-2016, o rata anuala de crestere de 7,9%, ocupand locul patru intr-un top mondial realizat de World Travel and Tourism Council (WTTC), dupa Muntenegru, China si India. Potrivit cercetarii realizate de Consiliu, Muntenegru va raporta pentru al treilea an consecutiv cea mai mare rata de crestere, urmata de India si China, aceasta evolutie fiind sustinuta in special de intarirea clasei de mijloc. Totodata, patru state central si est-europene - Romania, Croatia, Letonia si Albania - au ajuns in premiera intre primele zece plasate.
In ceea ce priveste estimarile referitoare la Romania, WTTC sustine ca sectorul turistic si de calatorii va genera in acest an activitati economice cu incasari totale de circa sapte miliarde de dolari. Industria de calatorii va avansa cu 9,2% in 2006 si cu 7,9% pe an in intervalul 2007-2016. Aceasta piata, impreuna cu zonele conexe cu impact direct sau indirect, va avea o contributie de 4,8% din PIB si va reprezenta 5,8% din forta de munca raportata la nivel national, respectiv 458.000 de locuri. Raportat la piata mondiala, economia turistica din Romania ocupa, potrivit WTTC, locul 65 in termeni absoluti, 162 in ceea ce priveste contributia in ansamblul economiei si locul 4 pe termen lung din punctul de vedere al cresterii anuale dintr-un total de 174 de tari studiate.
Potrivit studiului, cheltuielile din turism au depasit anul trecut 6.000 de miliarde de dolari, sectorul raportand o majorare de 5,7% fata de 2004.
In ceea ce priveste estimarile pentru 2006, WTTC este de parere ca piata calatoriilor va avansa cu 4,6% in termeni reali, pana la 6.500 miliarde de dolari, in timp ce prognoza pe urmatorii zece ani indica o crestere anuala de 4,2%.

Citește totul despre:

Comentarii