Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Petrom mizeaza in continuare pe petrolul din Marea Neagra

In primele zece luni ale acestui an, compania Petrom a extras din platforma continentala a Marii Negre 284 mii tone titei, precum si 1.025 mii Nmc de gaze naturale. Activitatea de extractie din Marea Neagra a inceput in anul 1987, odata cu ...

Share

Adrian Stoica 0 comentarii

04.11.2005 - 00:00
In primele zece luni ale acestui an, compania Petrom a extras din platforma continentala a Marii Negre 284 mii tone titei, precum si 1.025 mii Nmc de gaze naturale. Activitatea de extractie din Marea Neagra a inceput in anul 1987, odata cu punerea in productie a zacamantului de titei "Albian Lebada Est" cu ajutorul a sase sonde de exploatare. De la inceputul acestei activitati de extractie si pana in prezent, au fost extrase 10.000 mii tone titei si circa 8 miliarde normal metri cubi (Nmc) de gaze naturale. Ultimul zacamant de titei descoperit, zacamantul "Pescarus", a intrat in exploatare in luna aprilie a anului 2003, dar compania este hotarata sa continue explorarea platformei continentale a Marii Negre. Asa cum a anuntat, compania are obiective clare pana in 2010 in ceea ce priveste revigorarea activitatii de explorare si productie: stabilizarea productiei zilnice la 210.000 bep, atingerea unei rate de inlocuire a rezervelor de 70%, utilizarea pe scara larga a celor mai moderne tehnologii, in special tehnologiile de explorare seismica 3D, precum si extinderea activitatilor in Regiunea Caspica. Pentru aceasta, circa 300 de milioane euro vor fi alocati anual activitatilor de explorare si productie. In acest an au fost demarate deja trei programe de evaluare seismica, dintre care doua pe uscat si unul in Marea Neagra. Pe baza evaluarilor tehnice a fost selectata locatia Istria din Marea Neagra pentru evaluare cu tehnologie seismica tridimensionala a interiorului blocului petrolier. Utilizarea procedeelor de ultima ora care permit o acuratete crescuta a datelor, precum si interpretarea acestora cu ajutorul celor mai moderne softuri reprezinta baza pentru forajul de noi sonde.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...