20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPetrom inchide 50 de benzinarii

Petrom inchide 50 de benzinarii

Toate benzinariile Petrom vor fi trecute in urmatorii ani in administrarea unor parteneri externi, fie in sistemul de franciza, fie printr-un program denumit Full Agency, iar pana la finele anului vor fi inchise circa 50 de benzinarii neprofitabile.
Inchiderea de statii si depozite face parte dintr-un program finantat, in perioada 2005-2006, cu fonduri in valoare de 60 de milioane de euro. Programul va fi implementat gradual si cuprinde, de asemenea, finantarea unui centru de angajare, programe de instruire pentru angajatii Petrom si acordarea de plati compensatorii.
“Prin programul Full Agency, partenerul sau dealerul selectat va gestiona statia preluata pentru si in numele Petrom in schimbul unui comision. Partenerul va angaja personalul statiei si va urma cu strictete regulile Petrom”, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, Werner Schinhan, directorul general executiv adjunct al Petrom.
Potrivit reprezentantilor Petrom, compania nu a stabilit pana in prezent daca toti angajatii benzinariilor vor fi transferati administratorilor statiilor. Programul a fost convenit cu sindicatele Petrom, a spus Schinhan, fara a preciza cati angajati vor fi disponibilizati si care este valoarea platilor compensatorii.
Sistemul Full Agency se diferentiaza de cel al francizei prin impunerea unor standarde si reguli partenerilor Petrom, potrivit oficialilor companiei. Totodata, Schinhan a afirmat ca nu au fost stabilite nici cele 50 de statii care vor fi inchise in acest an. Criteriile de selectie a benzinariilor sunt raportarea unui cash-flow negativ, existenta unei infrastructuri sau echipamente vechi si o locatie considerata inadecvata. Schinhan a afirmat ca unele dintre activele neprofitabile ale Petrom vor fi vandute “la pretul pietei”.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă