Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Petrolul si SIF au tras in jos Bursa

Scaderea generalizata a preturilor actiunilor societatilor de investitii financiare (SIF), dar si a titlurilor companiilor petroliere Rompetrol si Petrom a determinat o sedinta bursiera cu indici in scadere. Cea mai mare diminuare, de 3,82%, s-a ...

Share

Rl online 0 comentarii

15.03.2006 - 00:00
Scaderea generalizata a preturilor actiunilor societatilor de investitii financiare (SIF), dar si a titlurilor companiilor petroliere Rompetrol si Petrom a determinat o sedinta bursiera cu indici in scadere. Cea mai mare diminuare, de 3,82%, s-a inregistrat la nivelul indicelui BET-FI, care monitorizeaza evolutia din piata SIF. La randul lui, indicele BET, care reflecta tendinta preturilor celor mai lichide actiuni, a scazut cu 2,68%. In fine, indicele compozit BET-C, care evidentiaza evolutia preturilor tuturor actiunilor cotate, a scazut si el cu 2,31%. Singurele actiuni ale SIF care nu au scazut in sedinta de ieri au fost cele ale SIF Banat-Crisana (simbol SIF1) care, de altfel, au fost si pe primul loc in ceea ce priveste rulajul - 8,44 milioane de lei. Preturile actiunilor celorlalte societati de investitii financiare au scazut cu procente cuprinse intre 3,98 si 6,75%. In scadere au fost si titlurile Rompetrol Rafinare Constanta (-0,76%), dar si cele ale Petrom (-5,04%). In general, lichiditatea a fost acceptabila in sedinta de ieri a BVB, valoarea totala a tranzactiilor depasind 44 milioane de lei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...