12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPeste 11% din Flamingo, vandut pe BVB

Peste 11% din Flamingo, vandut pe BVB

» Dragos Cinca, pricipalul actionar al Flamingo, a vandut 6,7%.

» Si in februarie au avut loc tranzactii cu pachete importante.

Un pachet de 5% din capitalul retailer-ului de electronice si electrocasnice Flamingo International a fost vandut ieri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru aproape 15 milioane de lei. Pachetul au fost tranzactionat atat pe piata Deal, cat si pe cea principala, la un pret de 37 bani pe unitate.
In ultima sedinta bursiera a saptamanii trecute, Dragos Cinca, actionarul principal al companiei, si-a diminuat participatia cu peste 6%, pentru 19,42 mil. lei.
"Dupa aceasta tranzactie speciala, Dragos Cinca ramane actionarul cu cea mai mare detinere in cadrul Flamingo International, companie a carei capitalizare bursiera este in prezent de 86 milioane de euro", au anuntat reprezentantii companiei.
"In masura in care investitorii de retail ai pietei de capital se vor ralia, atunci Flamingo devine un candidat real pentru a accede la categoria intai de tranzactionare. Nu in ultimul rand, acest free-float crescut ajuta in programul de emitere de GDR-uri (n.r. – instrumente financiare echivalente cu actiunile care permit listarea pe o piata externa) pe care emitentul il analizeaza in prezent", a declarat vicepresedintele Flamingo International, Dragos Simion.

Si alti actionari vand
Pe de alta parte, in ultimele doua saptamani, Bank Austria Creditanstalt a vandut mai multe pachete de actiuni Flamingo, care au insumat 2% din capitalul social al companiei. In urma acestor tranzactii, participatia bancii austriece s-a redus la 12,5% din capitalul Flamingo. La sfarsitul lunii februarie, Bank Austria detinea un pachet de 14,43%, dupa vanzarea a 3,9% din titlurile Flamingo, pentru 3,12 milioane de euro.

Integrarea Flanco a adus pierderi
Grupul Flamingo International a inregistrat anul trecut vanzari de 153 milioane de euro, in scadere cu 12,7% fata de 2005, iar pierderile
s-au accentuat la 15,5 milioane de euro, din cauza costurilor de integrare a Flanco, a cheltuielilor de restructurare si a provizioanelor, potrivit datelor furnizate de companie.

Estimari

Flamingo International estimeaza ca va atinge, in 2007, o cifra de afaceri de 172 milioane euro si un rezultat net pozitiv, care sa asigure dezvoltarea ulterioara pana la o valoare a vanzarilor de 200 milioane euro in 2008 si de 235 milioane euro in 2009. Grupul  deruleaza activitati de retail si distributie, produsele comercializate fiind din gamele IT&C, electronice si electrocasnice.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă