11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăOportunităţi imobiliare de vacanţă

Oportunităţi imobiliare de vacanţă

Ca şi în ţara noastră, în multe din destinaţiile de vacanţă alese cu predilecţie de români, există numeroase oportunităţi pentru investiţii imobiliare.

Pentru cei cu spirit de investitor, dar şi pentru oamenii care îşi permit o a doua proprietate, o vacanţă nu înseamnă niciodată numai relaxare. Se poate prospecta întotdeauna piaţa imobiliară, oriunde în lume. Mai ales în această perioadă, în care ofertele sunt la cote care ating minime istorice. Pentru a avea câteva repere, am făcut şi noi o prospecţie a pieţeii imobiliare mondiale.

Turcia, mai mult decât convenabilă

În Turcia, una dintre cele mai căutate locaţii de vacanţă pentru români, există oferte pentru toate buzunarele. De exemplu, un apartament de două camere şi o suprafaţă locuibilă de 44 mp într-un complex rezidenţial nou construit în Antalya costă 42.000 euro. Tot două camere în complex rezidenţial nou, tot în Antalya, dar cu o suprafaţă locuibilă de 63 mp, costă 65.000 euro. Apartamentele cu trei camere par să fie însă mult mai apreciate la turci, se simte asta în diferenţa de preţ faţă de cele cu două camere. Un apartament cu trei camere şi 98 de metri pătraţi costă 119.000 de euro. E drept că această locuinţă este situată la 5 minute de plajă şi 20 de minute de centrul Antalyei.

Spania, ceva mai scumpă

În Spania, deşi lucrurile nu merg prea bine pe piaţa imobiliară, proprietarii ţin preţurile sus. Cu greu găseşti oferte la preţurile cu care suntem noi obişnuiţi aici. Una dintre ele este un apartament din zona La Zenia, Alicante. Acolo, două camere cu o suprafaţă utilă de 65 mp costă 80.000 euro. La preţuri mai mici se găsesc însă mai multe locuinţe cu suprafeţe foarte mici. De exemplu, o casă din Torrevieja, Allicane, cu patru camere dar 60 mp costă 57.000 euro. Dealtfel, Alicante este o zonă cu preţuri cât se poate de rezonabile – locuinţe cu o cameră cu preţuri începând de la 55.000 euro, două camere cu preţuri pornind de la 65.000 de euro şi 3 camere, cu minimum 75.000 euro.

Proprietăţile din Austria par a fi pregătite pentru investitori cu conturi generoase. Tocmai de aceea se şi vând mai degrabă blocuri întregi, în loc de apartamente individuale. De exemplu, un bloc P+2 şi 5 locuinţe, situat în Baden se vinde cu 420.000 euro. În ofertele speciale ale agenţiilor imobiliare din Austria există însă şi oferte precum: casă cu suprafaţă utilă de 105 mp, trei camere, 155.000 euro. Casa se găseşte în oraşul Obervellah.

Visul american

America nu îşi mai permite asemenea preţuri. Preţurile au scăzut atât de mult încât aici îţi poţi construi o casă mult mai scump decât acolo. În Las Vegas, de exemplu, o casă cu o suprafaţă de 300 mp, dotată cu trei garaje, piscină, jacuzzi, cinci dormitoare, trei băi şi bucătărie complet utilată, se vinde cu 210.000 de euro.

Bulgaria şi Ungaria, cele mai la îndemână

Revenind mai aproape de România, Bulgaria rămâne locul în care poţi găsi cele mai mici oferte imobiliare. Acolo poţi să gă­seşti garsoniere noi, finalizate, cu preţuri care pornesc de la 9 mii de euro. În Balchik, chiar la mare, un apartament cu două camere şi 60 mp se vinde cu 35.000 euro. La Sunny Beach, la doi paşi de plajă, un apartament de trei camere şi 65 mp se vinde cu 65.000 euro. În Ungaria, aceleaşi preţuri accesibile. De exemplu, o casă la ţară în Ungaria, cu o supra­faţă de 150 mp şi un teren de cam 1600 mp, este scoasă la vânzare cu 37.000 euro. O altă ofertă, o casă cu 65 mp utili şi teren de 1.000 mp, veche, dar re­novată complet, costă 25.000 de euro.  Un apartament de 3 camere şi 56 mp, situat în apropiere de vama Artand, costă 37.000 euro. 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă