8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăO nouă aripă a Terminalul 5 de pe Aeroportul Heathrow

O nouă aripă a Terminalul 5 de pe Aeroportul Heathrow

Turistii care zboară folosind Terminalul 5 de pe Aeroportul Heathrow beneficiază acum de şi mai mult spaţiu, plus facilităţi îmbunătăţite, după deschiderea celei de-a treia aripi a terminalului, în valoare de 340 milioane lire sterline.

 

Noul terminal-satelit denumit “T5 C” oferă capacităţi suplimentare, ajutând astfel clienţii să îşi înceapă sau să îşi încheie şi mai confortabil călătoria.

Peste 70 milioane clienţi de la bordul a peste 500.000 curse aeriene au folosit Terminalul 5 de la deschiderea acestuia, în martie 2008.

O dată cu intrarea în funcţiune a aripii T5 C, alte 3 milioane de clienţi vor putea anual să urce sau să coboare direct din avion folosind un “pod aerian” acoperit, conectat direct la clădirea terminalului, în loc să apeleze la un autobuz.

Noul terminal-satelit are 12 porţi de îmbarcare, dintre care opt sunt punţi de îmbarcare triple, capabile să facă faţă cerinţelor flotilei puternice de 12 avioane Airbus A380 care va intra în serviciul British Airways la începutul lui 2013.

Situat aproape de alte terminale ale Heathrow, T5 C va asigura British Airways mai multă flexibilitate în gestionarea celor 4.000 curse săptămânale ale companiei de pe cel mai aglomerat aeroport internaţional din lume.

Un nou tunel dedicat transferului de bagaje va lega T5 C de Terminalul 3 când se va deschide, în 2012, îmbunătăţind cu atât mai mult performanţele de manevrare a bagajelor pentru toate companiile aeriene care folosesc acest aeroport.

“Terminalul 5 a revoluţionat capacitatea noastră de a le oferi clienţilor cele mai înalte standarde de servicii, ridicându-ne astfel la nivelul aşteptărilor pasagerilor noştri în materie de punctualitate, manevrare a bagajelor şi posibilităţi de relaxare înainte de zbor. Sperăm că T5 C ne va îmbunătăţi o dată în plus performanţele per ansamblu”, declara Andy Lord, Director of Operations, British Airways.

Satelitul T5 C este legat de restul Terminalului 5 prin sistemul de transport subteran existent, cu care călătoriile durează puţin mai mult de un minut. De asemenea, clădirea are o gamă largă de magazine în care călătorii pot face cumpărături de ultim moment, chiar înainte de îmbarcare.

Terminalul 5

• Peste 520,000 curse au decolat şi au aterizat pe acest terminal din ziua inaugurării sale.

• Iulie 2010 a fost luna cea mai aglomerată din istoria terminalului, când peste 2,4 milioane clienţi au folosit facilităţile disponibile aici.
• Cea mai aglomerată zi din istoria terminalului a fost vineri 30 iulie 2010, când peste 83,500 clienţi au trecut prin Terminalul 5 în cursul călătoriei lor.
• Aproximativ 6 milioane clienţi au folosit cele 6 săli de aşteptare luxoase din terminal, construite cu o investiţie de 60 milioane GBP.
• Edinburgh este cea mai căutată destinaţie pentru curse pe distanţe scurte.
• New York şi Los Angeles sunt cele mai căutate destinaţii pentru curse pe distanţe lungi.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă