Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noul proiect de lege pentru magazinele duty-free

Ministerul Finantelor a anuntat ca a elaborat proiectul de act normativ al Legii privind comercializarea marfurilor in aeroporturi internationale dupa locurile stabilite pentru efectuarea controlului vamal, la bordul aeronavelor care efectueaza ...

Share

Rl online 0 comentarii

14.03.2006 - 00:00
Ministerul Finantelor a anuntat ca a elaborat proiectul de act normativ al Legii privind comercializarea marfurilor in aeroporturi internationale dupa locurile stabilite pentru efectuarea controlului vamal, la bordul aeronavelor care efectueaza curse in trafic extern de pasageri si prin magazine diplomatice.
Potrivit proiectului, marfurile care vor fi comercializate in regim duty-free sunt urmatoarele: produse preparate de parfumerie sau de toaleta si preparate cosmetice; sapunuri; ceasuri, bratari de ceasuri, brichete; accesorii pentru birou; jucarii; bauturi racoritoare; apa minerala; casete video si audio, baterii, compact-discuri, DVD-uri; articole optice; articole din piele naturala; articole din blana naturala; articole si accesorii de imbracaminte si incaltaminte; bijuterii; articole din sticla, cristal, portelan, lemn, metal (exclusiv mobila); tablouri, picturi, desene, gravuri, stampe si litografii; aparatura de calcul de mici dimensiuni; carti, reviste, lichioruri si alte bauturi spirtoase - doar 2 litri/persoana de peste 18 ani; vinuri, vermuturi si alte bauturi fermentate - 2 litri/persoana peste 18 ani; bere - 3 litri/persoana peste 18 ani; produse din tutun - 200 de tigarete sau 100 de tigari de foi sau 250 grame tutun pentru fumat ori o combinatie proportionala a acestor produse/persoana peste 18 ani. Marfurile vor fi comercializate numai in ambalaje si in cantitati uzuale comertului cu amanuntul, destinate consumului individual sau familial si in limitele stabilite de proiectul actului normativ. Preturile de vanzare ale marfurilor vor fi exprimate in euro, iar justificarea vanzarilor se va face cu bonurile si/sau facturile fiscale emise cumparatorilor, dupa caz. Comercializarea marfurilor cu amanuntul, in valuta, in regim duty-free se va face numai in baza autorizatiei emise de Ministerul Finantelor. Termenul de valabilitate al autorizatiei este de 5 ani.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...