19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNN Pensii: Am aflat din presă despre măsurile luate de ASF. Acestea...

NN Pensii: Am aflat din presă despre măsurile luate de ASF. Acestea nu afectează situația fondului de pensii. Intențiile noastre au fost exclusiv de informare

NN a precizat, joi, că măsurile anunțate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) nu afectează în niciun fel situația fondului de pensii și economiile pentru pensie a celor aproximativ 1,9 milioane de clienți, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat de presă, se precizează că joi a avut loc o întâlnire a Consiliul de administrație al NN Pensii cu reprezentanții ASF, ulterior căreia a luat la cunoștință din media despre măsurile stabilite de autoritate în legătură cu mesajul de informare transmis, marți, către clienți.

„Așteptăm decizia oficială a ASF și ne arătăm toată deschiderea și colaborarea în demersurile ulterioare acesteia, urmând să stabilim și să le comunicăm în cel mai scurt timp direcțiile de acțiune ale NN Pensii", precizează compania.


Citește și: Decizie fără precedent a ASF, la presiunea politică a PSD: Sancțiune exagerată pentru NN, cel mai mare fond de pensii private 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aplicat cea mai mare amendă din istoria companiei NN, care administrează banii de pensie a peste 2 milioane de români. Totul a plecat de la o scrisoare trimisă propriilor clienți.


Aceasta reiterează că intențiile sale au fost exclusiv de informare cu privire la sistemul de pensii administrat privat și la interesul participanților de a se informa constant despre situația fondurilor economisite pentru pensie.

„Reiterăm că intențiile noastre au fost exclusiv de informare cu privire la sistemul de pensii administrat privat și la interesul participanților de a se informa constant despre situația fondurilor economisite pentru pensie. Apreciem faptul că Guvernul și Ministerul de Finanțe au avut o poziție recentă foarte fermă pentru susținerea și stabilitatea Pilonului II. Precizăm că aceste măsuri anunțate astăzi nu afectează în niciun fel situația fondului de pensii administrat de NN și economiile pentru pensie ale celor aproximativ 1,9 milioane de participanți la acesta", afirmă NN Pensii.


 Citește și: Scandalul naționalizării pensiilor private: ASF a amendat cu 750.000 de lei grupul NN Pensii, după ce Dragnea a amenințat că Parlamentul va demite conducerea ASF. Următoarea companie vizată, BCR Pensii 

Consiliul ASF a sancționat cu amendă și cu avertisment NN Pensii, pentru informațiile difuzate în ultimele zile cu privire la eventuala naționalizare a Pilonului II de pensii private.


Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat NN Pensii cu 1% din capitalul social, respectiv 750.000 de lei, după ce compania a transmis clienților o scrisoare prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private, a declarat joi Ion Giurescu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

De asemenea, a fost decisă sancționarea cu retragerea autorizației directorului general, Raluca Țintoiu, precum și cu o amendă contravențională de 100.000 de lei.

NN Pensii a transmis marți o scrisoare clienților prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private și le-a recomandat să urmărească permanent ce se întâmplă cu pensia lor.

 

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă