13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNe putem alege oricand trasee turistice de vis

Ne putem alege oricand trasee turistice de vis

Pentru cei care prefera sa-si petreaca concediul in aceasta perioada torida de vara, dincolo de ideea unui obiectiv de vacanta prestabilit, la mare sau la munte, exista si alternativa, deloc de neglijat, a unui periplu turistic cu masina prin tara. Unuia dintre traseele care v-ar putea trezi curiozitatea incercam astazi sa-i facem o scurta descriere, in speranta ca atat frumusetea naturala a locurilor, cat si obiectivele turistice pe care le puteti atinge va vor convinge sa plecati intr-o astfel de calatorie.
Daca decizia a fost luata la 37 de kilometri de Pitesti, primul popas l-ati putea face la Curtea de Arges. In afara manastirii de care se leaga legenda mesterului Manole, se mai pot vizita Fantana ce poarta numele aceluiasi mester, ansamblul Curtii Domnesti, precum si un parc natural in care se afla ruinele bisericii San Nicoara.
Putin mai sus, in drum catre Balea Lac (altitudine 1.400 de metri) si Balea Cascada (altitudine 2.034 de metri), locuri unde turistul este asteptat pe langa cabane, refugii si locuri de campare, de o priveliste unica a Muntelui Fagaras, calatorul se poate opri la Cheile Argesului. Aici, pe o stanca abrupta, ce se inalta la peste 200 de metri deasupra apei, se afla un adevarat “cuib de vulturi”, Cetatea Poienari, construita de domnitorul Vlad Tepes.
Dupa cativa zeci de kilometri parcursi, se poate intra intr-unul dintre cele mai frumoase orase istorice ale tarii, Hermannstadt. Imprejurimile Sibiului, prin cunoscuta zona culturala “Marginimea Sibiului”, precum si statiunea Paltinis, Muntii Fagaras, de la Transfagarasean pana la Valea Oltului si satele sasesti din jur, ar putea fi una dintre cele mai importante destinatii turistice din Romania.
La intoarcere, intr-un circuit paralel, dupa ce puteti opri in bine cunoscuta statiune Voineasa, veti fi oaspetii Calimanestiului pentru noi expeditii: Manastirea Cozia, Mormantul din Padure, Schitul Ostrov, Cascada Lotrisor, precum si Manastirea Turnu. Pe langa acestea, va puteti relaxa in bazinele cu apa termala din statiunea din apropiere, Caciulata.
La finalul traseului turistic, nu neglijati nici Baile Olanesti si Govora. Supranumita si “Izvoarele de Aur”, statiunea Olanesti este amplasata la o altitudine de 450 de metri, iar imprejurimile sale se bucura de numeroase atractii turistice: Pestera Muierii, Pestera Polovraci, Tezaurul de ceramica de la Horezu, precum si Manastirea Horezu.
La o distanta de doar 21 de kilometri de Ramnicu Valcea si aflati la finisul calatoriei, statiunea Baile Govora nu va poate decat revigora pentru un nou an de munca. Statiunea poate gazdui peste 1.400 de turisti in tot timpul anului, din baza sa de agrement fiind nelipsite terenurile de sport, sala de spectacole, discoteci etc. De asemenea, Baile Govora este una dintre statiunile cele mai bogate in ape iodurate bromurate din Europa.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă