Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mineritul nu mai poate fi sustinut de stat dupa aderare

Sectorul minier nu mai poate beneficia in mod continuu de asistenta financiara dupa aderare, au atentionat ferm oficialii Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti. Singura posibilitate de acordare a unui ajutor de stat in domeniu este ca ...

Share

Rl online 0 comentarii

29.04.2006 - 00:00
Sectorul minier nu mai poate beneficia in mod continuu de asistenta financiara dupa aderare, au atentionat ferm oficialii Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti.
Singura posibilitate de acordare a unui ajutor de stat in domeniu este ca acesta sa fi fost aprobat ca parte a unui plan de restructurare a minelor considerate viabile. Orice plan de acest fel - inclusiv sursele de finantare necesare - va trebui sa primeasca mai intai aprobarea Consiliului Concurentei din Romania. "Programele de restructurare in cauza trebuie sa fie operationale pana la 1 ianuarie 2007, deoarece acordarea de ajutoare financiare pentru functionare va fi imposibila dupa acea data, daca respectiva asistenta nu a fost incorporata intr-un pachet de restructurare deja aprobat", precizeaza Delegatia CE la Bucuresti. Pana in momentul de fata, oficialii CE nu s-au pronuntat asupra unei posibile compatibilitati cu reglementarile Uniunii Europene a unor asemenea planuri de restructurare, precum si a ajutorului financiar aferent. Ei au subliniat faptul ca, pana la data aderarii, deciziile in domeniu sunt responsabilitatea Consiliului Concurentei din Romania. Dupa aderarea la UE, Comisia Europeana va fi responsabila cu analizarea tuturor noilor masuri de ajutor de stat luate in noul stat membru.
In termeni practici, acordarea de ajutor de stat va fi posibila si dupa aderare, dar doar in conditiile in care masura avuta in vedere respecta regulile si reglementarile UE din domeniu. Aceste precizari au fost facute de oficialii europeni si autoritatilor de la Bucuresti, cu prilejul unei intalniri care a avut loc luna trecuta cu conducerea Ministerului Economiei si Comertului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...