Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Masura nu poate fi criticata, afirma fostul parlamentar Vasile Lupu

Introducerea rentei viagere este vazuta ca un lucru foarte bun pentru batranii din lumea satelor, de fostul deputat PNTCD Vasile Lupu, initiatorul Legii 1//2000 privind retrocedarea padurilor. "Regimul Iliescu in 1991 a sacrificat interesele ...

Share

Rl online 0 comentarii

14.06.2005 - 00:00
Introducerea rentei viagere este vazuta ca un lucru foarte bun pentru batranii din lumea satelor, de fostul deputat PNTCD Vasile Lupu, initiatorul Legii 1//2000 privind retrocedarea padurilor. "Regimul Iliescu in 1991 a sacrificat interesele agriculturii pe zeci de ani, doar din interese electorale. O prevedere a Legii 18/1991 (Legea fondului funciar) acorda posibilitatea improprietaririi cu suprafete cuprinse intre 0,5 si 10 ha a celor care nu au adus terenuri in cooperativele agricole. Astfel, s-au creat un milion de proprietari de 0,5 ha, fapt ce a dus la o faramitare excesiva a suprafetelor agricole si din cauza proceselor pe care le-a generat o asemenea masura s-a impiedicat circulatia juridica a terenurilor in scopul constituirii exploatatiilor viabile", afirma Vasile Lupu. Pentru combaterea acestei divizari, s-au cautat mai multe solutii, iar in final s-a optat pentru introducerea rentei viagere care asigura un minim de venit pentru proprietarii cu varste de peste 62 de ani. "Nici intr-un caz aceasta masura nu poate fi criticata. Exista doar aspectul ca Guvernul nu poate acorda mai mult. Dar pacatul pentru o asemenea critica revine tot fostelor guverne, care nu au reusit sa mareasca pensiile si sa asigure un trai decent in mediul rural", a mai adaugat Vasile Lupu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...