4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLucrarile pe DN1, finalizate pana la 1 septembrie

Lucrarile pe DN1, finalizate pana la 1 septembrie

Lucrarile de extindere a Drumului National 1 la sase benzi pana la pasajul de pe linia de centura de la Baneasa se vor finaliza pana la 1 septembrie, a declarat sambata ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), Gheorghe Dobre.
“Largirea Drumului National 1 va fi finalizata pana la 1 septembrie, pana la podul de la Baneasa, si astfel vom scapa de aglomeratie odata cu darea in folosinta a pasajului de la Otopeni”, a spus ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre.
Lucrarile de constructie a podului rutier care urmeaza sa faciliteze accesul la Aeroportul International Henri Coanda si la zona comerciala invecinata se vor finaliza la 1 iunie 2006, potrivit datelor conducerii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).
Valoarea initiala a contractului este de peste 24,2 milioane lei, finantarea fiind realizata din fonduri BIRD (Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare) si sume de la bugetul de stat. Lucrarile sunt executate de Alpine Mayreder Bau GmbH din Austria.
Ministrul a participat la testele de rezistenta asupra pasajului din apropierea Aeroportului International Henri Coanda de la Otopeni, care va fi dat in folosinta pe 30 mai.
Acesta a spus ca largirea pasajului de la Baneasa la sase benzi se va finaliza cel mai probabil in circa o luna de zile, in urma discutiilor cu constructorii.
Pasajul rutier de pe DN1, din apropierea Aeroportului International Henri Coanda va fi dat in folosinta in data de 30 mai, atunci cand se vor finaliza testele statice asupra stabilitatii podului. Lucrarile au costat 6,7 milioane euro. Podul are 330 metri si cate doua benzi pe sens.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă