3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăLucrarile de modernizare se apropie de finalizare

Lucrarile de modernizare se apropie de finalizare

Hotelul ARO-PALACE din Brasov a fost si este o emblema a orasului de la poalele Tampei. O data cu trecerea vremii, structura a trebuit schimbata, iar acum este aproape de finalizare.

Proiectul investitional “Modernizarea Complexului ARO-PALACE” Brasov, initiat in anul 2001 si aprobat de Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor SC ARO-PALACE SA din luna martie 2002, a prevazut un volum mare de lucrari, de complexitate ridicata: reconstruirea unuia dintre cele doua corpuri ale hotelului, pastrandu-se doar structura de rezistenta; construirea unei noi centrale termice; valorificarea terasei de la etajul VIII prin crearea de spatii destinate unui club si unui restaurant cu vedere panoramica asupra centrului istoric; modernizarea holului receptiei; supraetajarea holului de receptie si crearea unui spatiu destinat centrului de conferinte; construirea unei zone de agrement, sport si tratament care include o piscina cu dimensiuni generoase.
Structura aripii noi a Hotelului ARO-PALACE a fost modificata, avand in vedere obiectivul trecerii de la categoria 3 stele la 5 stele.
Finantarea lucrarilor de proiectare, constructii si instalatii realizate pana la jumatatea lunii iunie a.c. s-a efectuat din surse proprii, atrase si imprumutate, conform hotararilor adunarilor generale ale actionarilor: 2 milioane euro, surse proprii; surse atrase in suma de aproximativ 5,5 milioane euro, rezultate din trei majorari succesive ale capitalului social, prin noi aporturi in numerar ale actionarilor; surse imprumutate, constand intr-un credit bancar de 4.000.000 USD. Estimarea specialistilor privind termenul de finalizare a acestui proiect investitional este urmatoarea: Etapa I – corpul de cazare, centrala termica, holul receptiei si centrul de conferinte (iulie-august a.c.); Etapa a II-a – zona de agrement si sport (inceputul anului 2006).
Cauza esentiala a neincadrarii in termenul contractat initial consta in depasirea repetata a termenelor de finalizare asumate de antreprenorul general, care au generat intarzieri in cascada ale executiei lucrarilor ulterioare de instalatii, montaj si echipare a spatiilor de cazare, de alimentatie publica si cu alte functii.
In aceste conditii, SC ARO-PALACE SA are toate sansele de a recastiga clientela traditionala. Conducerea societatii este incredintata ca printr-o abordare profesionala va reusi asigurarea unui coeficient de utilizare a capacitatii apropiat de hotelurile din aceeasi categorie din Bucuresti, de peste 60%, ceea ce va permite recuperarea investitiei intr-un termen mai scurt decat cel prevazut. Strategia de pret adoptata de Consiliul de Administratie vizeaza atragerea clientilor cu venituri mari, dar si a unei parti din cei orientati pe segmentul de 3 stele, precum si valorificarea oportunitatilor actuale si de perspectiva apropiata pe care le ofera noul hotel si conjunctura pietei turistice brasovene.
Programul de investitii in perioada 2005-2008 vizeaza si cel mai vechi activ al societatii: Complexul “Coroana”. Pentru asigurarea de noi fonduri investitionale necesare modernizarii Complexului “Coroana”, Consiliul de Administratie al societatii are intentia de a pregati documentatiile corespunzatoare pentru o oferta publica primara initiala de actiuni, in vederea atragerii de noi surse de finantare de pe piata de capital, implicit listarea societatii pe piata de capital si cotarea actiunilor la Bursa de Valori Bucuresti.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă