Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exit Poll Rezultate Europarlamentare:
PSD 25,8%, PNL 25,8%, USR Plus 23,9%, Pro România 5,7, UDMR 5,5%, PMP 5,2%

Litigii comerciale solutionate prin mediere

Guvernul a adoptat un proiect de lege potrivit caruia litigiile in materie comerciala, civila, de familie, in materie penala, precum si litigiile din domeniul protectiei consumatorului vor putea fi solutionate pe cale amiabila, prin mediere. ...

Share

Rl online 0 comentarii

06.06.2005 - 00:00
Guvernul a adoptat un proiect de lege potrivit caruia litigiile in materie comerciala, civila, de familie, in materie penala, precum si litigiile din domeniul protectiei consumatorului vor putea fi solutionate pe cale amiabila, prin mediere.
Pot fi mediatori persoanele cu capacitate deplina de exercitiu, cu studii superioare si vechime in munca de cel putin trei ani, care se bucura de o buna reputatie si urmeaza cursurile de specialitate pentru formarea mediatorilor. De asemenea, si cetatenii statelor membre ale UE pot exercita profesia de mediator in Romania, in conditiile autorizarii de catre autoritatile romane. Mediatorii autorizati sunt inscrisi in tabloul mediatorilor, care se publica in Monitorul Oficial.
Conform proiectului de lege, persoanele fizice si persoanele juridice pot recurge la mediere, in mod voluntar, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, procedura de judecata suspendandu-se (la cererea partilor) pe durata medierii.
Pentru a incuraja partile sa recurga la mediere, legea prevede restituirea taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar, daca medierea a condus la incheierea unei tranzactii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...