Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Legislatia privind utilizarea lubrifiantilor reciclati, incompleta

Patronatul Producatorilor si Importatorilor de Lubrifianti, Chimicale si Accesorii Auto (Lubrichem) intentioneaza sa solicite Executivului completarea legislatiei cu privire la reciclarea lubrifiantilor uzati, nu atat din perspectiva reutilizarii ...

Share

Adrian Stoica 0 comentarii

15.06.2005 - 00:00
Patronatul Producatorilor si Importatorilor de Lubrifianti, Chimicale si Accesorii Auto (Lubrichem) intentioneaza sa solicite Executivului completarea legislatiei cu privire la reciclarea lubrifiantilor uzati, nu atat din perspectiva reutilizarii lor, cat mai ales din punctul de vedere al controlului destinatiei lor dupa reciclare. "Problema este destul de grava din perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, pentru ca in tarile din Vestul Europei deversarea acestor produse, incluse in categoria substantelor periculoase, poate duce la inchiderea companiei", a declarat Daniel Condratov, presedintele Lubrichem. O alta solicitare a membrilor patronatului, printre care se numara companiile MOL Romania, OMV, LukOil Downstream, Chevron Oronite etc., vizeaza eliminarea obligativitatii de aplicare a timbrelor securizate pentru lubrifianti, produse chimice si accesorii auto. Motivatia este faptul ca in acest fel se incarca nejustificat preturile produselor si, in plus, timbrele nu asigura o securizare foarte buna. Economiile realizate prin renuntarea la aceasta masura au fost estimate la circa 1.500 lei/produs.

Citește totul despre:

Comentarii