Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Joaca de-a adoptarea euro

Stabilirea unei ţinte neserioase pentru adoptarea monedei unice europene de către România prezintă riscuri multiple, de la cele de credibilitate, până la crearea unor iluzii.

Share

Doru Cireasa 0 comentarii

Actualizat: 08.11.2015 - 22:06

Stabilirea unei ţinte neserioase pentru adoptarea monedei unice europene de către România prezintă riscuri multiple, de la cele de credibilitate, până la crearea unor iluzii, fiind posibil ca stabilirea primei ţinte oficiale, respectiv 2010, să fi contribuit la îndatorarea masivă a populaţiei în valută, a declarat vineri, preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, în cadrul unei conferinţe pe tema aderării la zona euro, informează Agerpres.

„2019 nu a fost niciodată o ţintă asumată de cineva cu responsabilitate. Acum realizăm cu toţii că responsabilitatea a fost zero atunci când am anunţat ţinta. (...) Şi data iniţială a fost foarte ambiţioasă. Poate şi din cauza acelei date o parte din populaţie s-a îndatorat în valută, aşteptând să adoptăm rapid euro“, a declarat Dumitru.

El a precizat că România este obligată să intre în zona euro, prin tratatul de aderare la Uniunea Europeană, însă, înainte de a anunţa o ţintă, trebuie să stabilească un calendar realist, cu un program serios din care să reiasă clar „ce avem de făcut, cine trebuie să facă şi când“, a spus Dumitru.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...